EPiServer Template Foundation färsk standard á la Ted Nyberg

In Nyheter, Open source PHP, Open Text Web Solutions, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Lagom till de startade eget har Ted Nyberg och Gustaf Lindqvist slutfört egna EPiServer 5/6 mall/ramverket EPiServer Template Foundation (ETF). Paketet demades under måndagens EPiServer Meetup på Cybercom. ETF är vad många duktiga EPiServer-utvecklare idag redan själva har samlat på sig: Ett organiserat gäng kodexempel och best practice. Med skillnaden att ETF är open source (på Codeplex liksom EPiServer Page Type Builder) och väldokumenterat. De färdiga basklasserna för vanligt förekommande sidtyper och funktionalitet inkluderar contacts, RSS-stöd,...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention EPiServer Template Foundation färsk standard á la Ted Nyberg | Might Know Something Else -- Topsy.com

 2. Håller helt med om att Live Writer-stödet inte ska tas upp med kunder utan eftertanke, men i flera fall kan det vara en stor hjälp (exempelvis för nyheter på ett intranät, bloggar etc).

  Vi får hoppas att ETF inte faller i glömska i höst – men lanseringsdatumet är mer en följd av att ramverket först visades upp på Partner Summit. ;)

 3. Trodde det var xml-rpc som var implementerat!?

 4. Jag tycker att det finns en hel del bra fördelar med Live Writer för en redaktör, inte minst igenkännandet av gränssnittet för den som är van att arbeta i Officeprogrammen.

  Jag håller med om att det inte passar för alla och Vid alla tillfällen, men för en redaktör som bara ska publicera innehåll i form av exempelvis nyhetsartiklar gör det med snudd på samma ingrepp som att skriva blogginlägget i Word och min erfarenhet är att många redaktörer gärna skriver sin artikel i Word innan de kopierar in det i Epi eller något annat CMS, således kan man kapa ett steg i publiceringsförfarandet och snabbare få ut nyheterna. Och inga extra kostnader för att utbilda i Episerver.

  Bildhanteringen är också riktigt smidig i Live Writer, färdiga bilstorlekar och effekter, likaså här känner man igen sig från Word.

  Misstolka mig inte, jag gillar verkligen Episerver men jag tror faktiskt att Live Writer kan vara ett bra och smidigt komplement för redaktörer i många organisationer. Användare gillar i regel inte när de får ytterligare ett nytt verktyg att lära sig, så igenkänningsfaktorn ska verkligen inte underskattas :)

 5. Just därför kunde det varit bättre att utgå från Office paketet, Livewriter syns inte ens i startmenyn,

Leave a Comment