Förvärvstorsdag, Digia köper upp större svensk IT-konsult

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det var inte bara börsintroduktioner igen, av Yubico i Sverige och Instacart i USA, nu är även M&A tillbaka. För första gången på väldigt länge.

Digia Oyj med 1400 anställda köper idag upp hela svenska bolaget Top of Minds som jobbar med dataanalys, integrationer, näthandel och projektledning. Bland Top of Minds kunder finns bland andra ICA, Åhlens, Svenska Spel och Länsförsäkringar. Digia jobbar bl a mycket med Microsoft Dynamics 365 och Power Platform.

Top of Minds är ett lönsamt och grundades år 2011 i Sverige. Bolagets omsättning för räkenskapsåret som slutade i augusti 2023 uppgick till cirka 114,1 Mkr.

“ – Detta förvärv är ett systematiskt steg i implementeringen av Digias strategi. Kärnan i vår strategi är smart affärsverksamhet där automatisering och artificiell intelligens blir en alltmer integrerad del av de lösningar som erbjuds kunderna. Top of Minds experter på hög nivå är ett utmärkt komplement till Digias mångsidiga helhet av tjänster, särskilt inom data, analys och integrationer. Jag hälsar alla nya kollegor välkomna att bygga ett ledande tjänsteföretag i branschen”,

Säger Timo Levoranta, VD för Digia.