Google och Precis Digital duckar EU, bygger falsk Google Shopping prisjämförelse åt kunder

In Analys / Statistik, API, DMP, Data Management Platform, Google Voice etc, Nyheter, SEO by Martin Edenström

Genom åren har SEO blivit synonymt med mer eller mindre etiska sätt att arbeta. Men frågan är om inte senaste given från svenska Google och partners som Di Gasellen Precis Digital tar priset?

Google anklagas av svenska Pricerunners VD Niclas Storåkers för att tillsammans med sina digitala byråer som Precis Digital skapa manipulerad och fejkad konkurrens. Allt på grund av rädslan för EUs vrede inom konkurrenslagstiftning och för att förebygga en till stämning.

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med 1000:- SEK rabatt.

Snabbväxande Google Ads partnern Precis Digital har använt egna domänen (!) precisdigital.com för att skapa en “shopping”-tjänst kallad shopping.precisdigital.com där man säljer vidarelänkade produktannonser som en typ av prisjämförelselänk.

Fler artiklar om ämnet:  Precis Digital nyanställer 52, får in 63 nya kunder

premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

Fler artiklar om ämnet:  Svensk Google AdWords och Google Analytics på export