Google och Precis Digital duckar EU, bygger falsk Google Shopping prisjämförelse åt kunder

In Analys / Statistik, API, CDP, DMP, Google Voice etc, Nyheter, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Genom åren har SEO blivit synonymt med mer eller mindre etiska sätt att arbeta. Men frågan är om inte senaste given från svenska Google och partners som Di Gasellen Precis Digital tar priset?

Google anklagas av svenska Pricerunners VD Niclas Storåkers för att tillsammans med sina digitala byråer som Precis Digital skapa manipulerad och fejkad konkurrens. Allt på grund av rädslan för EUs vrede inom konkurrenslagstiftning och för att förebygga en till stämning.

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med 1000:- SEK rabatt.

Snabbväxande Google Ads partnern Precis Digital har använt egna domänen (!) precisdigital.com för att skapa en ”shopping”-tjänst kallad shopping.precisdigital.com där man säljer vidarelänkade produktannonser som en typ av prisjämförelselänk.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AKQA toppar som mest lönsam svensk digitalbyrå

I en intervju med DI Digital säger Storåkers att det på kort tid ska dykt upp runt 100 motsvarande tjänster, ofta signerade Googles SEO-byråer. Allt för att skapa en yta av aktörer som genererar fristående konkurrens så att Google Shopping framstår i bättre dager. Innan greppet i somras fanns enbart runt fem aktörer listade på Google Shopping.

Aktörer som Precis Digital ska fått upp till 30% rabatter per såld shoppinglänk om de satte upp tjänsten. De ska även fått hjälp med hur en motsvarande Google CSS (Comparison Shopping Service) prisjämförelsesajt byggs upp. Google brukar nästan aldrig annars ge rabatter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Precis Digital köper upp byrå, växer i norden på Hubspot och Salesforce

Även performance marketing byrån Brainlabs Digital i USA har fått samma erbjudande av Google och har satt upp precis samma tjänst.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.