Houdini Sportswear live med prestandaoptimerad Litium e-handel av Cloud Nine

In E-handel, litium, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Houdini har gått live med sin nya e-handel. Den ska ha fått mer optimerade flöden, snabbare teknik och ett genomgående tydligt designspår. På den nya siten är produkterna i fokus och stora, välarbetade bilder tar besökaren, genom ett inspirerande flöde, hela vägen fram till köp och leverans. Formmässigt ska sidan fått ett avskalat mer tidlöst formspråk och stor vikt har lagts vid små detaljer som egenritade ikoner och microanimationer.

Houdini har valt en teknisk lösning med API-kopplingar mot Litium och headless-tänk. För framtiden och att öppna upp för ökad flexibilitet och mångsidighet. Siten är byggd med en huvudlös backend-lösning, som serverar data till en frontend-lösning byggd på React med Redux. Lösningen ska bli snabbare genom server-siderenderering av gränssnittet med hjälp av Next.js.

“ – Det här är en fin start för oss i vår digitala resa. Genom en ny plattform och ett nytt utseende kan vi förbättra upplevelsen för våra besökare och kunder och bättre få fram vår vision, innovationer och cirkulära arbete. Det här är bara en start, nu börjar vårt arbete för att utnyttja de möjligheter vi har i nya plattformen så att vi kan optimera kundresan. Vi jobbar också på att digitalisera fler tjänster som vi har, till exempel Rental, Subscription och Reuse.”

Säger Lina Skoglund, Projektledare E-com på Houdini Sportswear. Med den nya siten hoppas Houdini att deras kunder ska få en bättre upplevelse av produkterna och en djupare förståelse för design- och hållbarhetsarbetet som ligger bakom kollektionen. Projektet tillkännagavs i september förra året.