ICA öppnar flera obemannade ICA To Go butiker

In Amazon, CXM, Lojalitetsprogram, Microsoft .NET, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: ICA To Go’s 10 fristående fika- och salladsbutiker, ofta i anslutning till tåg- och kollektivtrafik, blev ingen succé utan stängdes nyligen helt ned. Det var även ett mer fristående koncept som drevs experimentellt sedan starten 2012. Men det Amazon Go och Reitan Pressbyrån Go osande namnet och varumärket “ICA To Go” får ändå leva vidare som det framtida begreppet för mer eller mindre obemannade butiker. I ICAs fall 2021 kallas nysatsningen även för “förbutikskoncept”.

I ICAs plan kommer initialt tre helt obemannade, 24/7-format ICA To Go butiker att öppna. Men i anslutning till andra, större ICA-butiker. Som ett snabbare depåstopp för vissa varor. Upplåsningen för att komma in i butiken ska vara samma som hos konkurrenterna, via BankID och app.

Samtidigt sker fler test och koncept med tre obemannade ICA-butiker osm även de ska kallas “ICA to go obemannade butiker” berättar ICAs pressansvarige för MKSE.com. Det sker i Sillerud där nu i mars 2021 en egen butik gjorts om till att vara helt obemannad. Ägarna berättar att det är kunder i butiken jämt, folk med skiftarbeten samt unga som är uppe tidigt och pluggar eller motionerar. Efter test som pågått till i vinter

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.