IT-bolagen köper snabbt upp olika open source initativ

In API, HCL Commerce, Nyheter, Open source PHP, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Inget är rikigt inte vad det ser ut att vara. Ledande sökmotortekniken Elastic Search ägs numera av kommersiella Elastic, PhoneGap av Adobe, Android av Google, Java av Oracle, Accenture äger Symbian, vi har Acquia Drupal och sedan ett tag tillbaka äger numera även IBM en av de större Node.js aktörerna. Samtidigt som de sedan tidigare även sitter som beslutande Platinum medlem i Node.js Foundation. Ledande Node.js utvecklarna StrongLoop Inc. är uppköpta och ska sedan någon månad tillbaka...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Vad menar du? Att det skulle vara motsägelsefullt att open source drivs av företag? Många av de största open source projekten drivs och sköts av företag, så har det alltid varit.

    Sedan ägs inte Elastic Search av Elastic – Elastic är startat av bland annat dem som var med och utvecklade Elastic Search, Adobe köpte Nitobi skapare av Phongap redan 2011, Java startades av Sun Microsystems, som köptes av Oracle 2009 (affären slutfördes 2010), företaget Androidinc köptes av Google 2005, och Acquia har aldrig någonsin ägt Drupal, och kommer aldrig att göra det heller.

  2. IBM har köpt den största node.js aktören.

  3. Microsofts öppna källkod Javascript-motor Chakra ska nu in i Node.js. Microsoft påstår att Node.utvecklarna är laddade för beslutet.

Leave a Comment