IT-bolagen köper snabbt upp olika open source initativ

In API, HCL Commerce, Nyheter, Open source PHP, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Inget är rikigt inte vad det ser ut att vara. Ledande sökmotortekniken Elastic Search ägs numera av kommersiella Elastic, PhoneGap av Adobe, Android av Google, Java av Oracle, Accenture äger Symbian, vi har Acquia Drupal och sedan ett tag tillbaka äger numera även IBM en av de större Node.js aktörerna. Samtidigt som de sedan tidigare även sitter som beslutande Platinum medlem i Node.js Foundation.

Ledande Node.js utvecklarna StrongLoop Inc. är uppköpta och ska sedan någon månad tillbaka fokusera helt på att utveckla IBM:s nya Bluemix Platform-as-a-Service (PaaS) och dess API-kopplingar.

IBM ska använda Node.js för snabba kopplingar av enterprise system till mobila lösningar och Internet of Things (IoT) system.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bästa valet inom e-handel 2023, enligt Gartner. Skönhetsbolag ny på listan

Kommentarer

  1. Vad menar du? Att det skulle vara motsägelsefullt att open source drivs av företag? Många av de största open source projekten drivs och sköts av företag, så har det alltid varit.

    Sedan ägs inte Elastic Search av Elastic – Elastic är startat av bland annat dem som var med och utvecklade Elastic Search, Adobe köpte Nitobi skapare av Phongap redan 2011, Java startades av Sun Microsystems, som köptes av Oracle 2009 (affären slutfördes 2010), företaget Androidinc köptes av Google 2005, och Acquia har aldrig någonsin ägt Drupal, och kommer aldrig att göra det heller.

  2. IBM har köpt den största node.js aktören.

  3. Microsofts öppna källkod Javascript-motor Chakra ska nu in i Node.js. Microsoft påstår att Node.utvecklarna är laddade för beslutet.

Leave a Comment