IT-bolagen köper snabbt upp olika open source initativ

In API, HCL Commerce, Nyheter, Open source PHP, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Inget är rikigt inte vad det ser ut att vara. Ledande sökmotortekniken Elastic Search ägs numera av kommersiella Elastic, PhoneGap av Adobe, Android av Google, Java av Oracle, Accenture äger Symbian, vi har Acquia Drupal och sedan ett tag tillbaka äger numera även IBM en av de större Node.js aktörerna. Samtidigt som de sedan tidigare även sitter som beslutande Platinum medlem i Node.js Foundation. Ledande Node.js utvecklarna StrongLoop Inc. är uppköpta och ska sedan någon månad tillbaka...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Vad menar du? Att det skulle vara motsägelsefullt att open source drivs av företag? Många av de största open source projekten drivs och sköts av företag, så har det alltid varit.

    Sedan ägs inte Elastic Search av Elastic – Elastic är startat av bland annat dem som var med och utvecklade Elastic Search, Adobe köpte Nitobi skapare av Phongap redan 2011, Java startades av Sun Microsystems, som köptes av Oracle 2009 (affären slutfördes 2010), företaget Androidinc köptes av Google 2005, och Acquia har aldrig någonsin ägt Drupal, och kommer aldrig att göra det heller.

  2. IBM har köpt den största node.js aktören.

  3. Microsofts öppna källkod Javascript-motor Chakra ska nu in i Node.js. Microsoft påstår att Node.utvecklarna är laddade för beslutet.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.