Nansen köps upp av The North Alliance, skapar globalt nätverk

In CXM, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Byrånätverket The North Alliance har köpt upp svensk-amerikanska digitala byrån Nansen med över 100 anställda i Stockholm, Chicago och New York.

Globala Episerver-partnern Nansen stärker NOA:s digitala erbjudande på den svenska marknaden och blir tillsammans med NOA:s redan 300 man stora bolag Making Waves en betydande CXM, e-handels och CMS-aktör i Norden. Uppköpet av den digitala byrån Nansen är betydande för The North Alliance och stärker gruppens ursprungliga vision om att konkurrera med globala nätverk som WPP, IPG, Omnicom och Publicis om kommunikations- och teknikuppdragen såväl regionalt som globalt.

”- Vi tror att teknisk kunskap blir ännu viktigare i framtiden, och positionerar oss för den utvecklingen. Nansen är väldigt kompatibelt med Making Waves, och det är en av huvudorsakerna till att vi tror på den här konstellationen. Nu bygger vi en nordisk-amerikansk bro för kompetensutbyte för både kunder och anställda.”

Säger Michael Jäderlind, VD på Nansen. Thomas Høgebøl, VD på The North Alliance, fyller i:

”- Inom loppet av två år har vi skapat en grupp med närvaro i tre nordiska länder, med ett starkt fäste på den amerikanska marknaden samt med kontor i Singapore. Det här uppköpet fullbordar vår ambition om att ta nordisk kommunikation- och teknikkunskap globalt.”

Nansen kallar sig en av de snabbast växande digitalbyråerna i USA. Den amerikanska verksamheten, som står för drygt hälften av företagets omsättning på 108 miljoner SEK, utökade sin arbetsstyrka med nästan 80% under 2014.

0st
Episerver-konsulter får Nansen och Making Waves tillsammans

Många av nordens digitala talanger ser möjligheten att få jobba utomlands som mycket viktig. Inom Nansen är samarbete över Atlanten vanligt och väletablerade rutiner kring transatlantiska förflyttningar samt möjligheten att arbeta i USA enligt skandinaviska arbetsförhållanden har därmed hjälpt Nansen att rekrytera bland de bästa i branschen, berättar bolaget i ett pressmeddelande.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nova öppnar upp i Polen, rekryterar från NoA Ignite

Leave a Comment