Kjell & Company släpper Click-n-Collect ersättning med Swish, börjar sälja tjänster och lanserar ny e-handel

In CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, Sitecore Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Kjell & Company är nära, vad VD Eric Lundberg kallar, en av bolagets viktigaste händelser det senaste året. Relanseringen av en ny Episerver Commerce e-handel, framtagen tillsammans med gamla partnern Avensia. Som även stod bakom den ”skräddarsydda” lösning Kjell.com återfinns på idag.

Även om det inte är en skräddarsydd lösning, som Eric tror. Faktiskt en Sitecore-ägd Microsoft Commerce Server som troligtvis skrivits sönder under åren. Avensia berättade redan 2011 att de handlat upp plattformen åt Kjell & Company. E-handeln släpptes tre år senare, 2014. Men att Microsofts Commerce-support försvann ska ha hjälpt till att få Kjell & Co. att idag vilja landa på en mer officiell plattform. Ett rätt ovanligt val bland de headless-fokuserade retail-ehandlarna 2019.

I en intervju med Ehandelstrender berättar VD Eric Lundberg vidare att kedjan idag har sett till att sätta kunden i fokus i allt som tas fram. Alla i personalen ska vara delaktiga i övningar där en mängd kundresor löpande målas fram. Och trots ett stort butiksnät är e-handeln viktig i samtliga kundresor.

”70 % av alla kunder ska ha besökt kjell.com under sin interaktion med varumärket.”

Det trots att de flesta kan räkna med att hitta det de söker när de går in i en butik. Detta mappas upp med ett stort lojalitetsprogram från Voyado, även det en leverantör kedjan jobbat med ett längre tag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Columbus och e-handelsvärderingar rasar, förändringar på gång

Kunderna ska idag även vara intresserade av Click-n-Collect via e-handeln. För några veckor sedan lanserade därför kedjan möjligheten att, istället för att hämta en e-handelsbeställd i butik, via bekräftelse-SMS:et ändra ordern och få den hemlevererad samma dag (Stockholm) mot en direkt Swish-betalning. Frakten kommer via ett direktbud från Airmee. Lösningen kallas Kjell Express.

Kjell & Company ska inom kort även även börja erbjuda tjänster motsvarande nya Clas Ohlssons Clas Fixare, service till egna produkterna ska erbjudas i olika former, Först ut är lagning av mobilglas på plats i butik av inlämnad vara.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenssons släpper headless av ny leverantör, kallas "snabbaste sajten någonsin"

Kjell & Company ställer även fortsatt höga krav på realtidsuppdateringar med antal produkter, lagersaldo per butik och så vidare. Det ska bli en del av den nya e-handeln som släpps om några veckor.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, KI, Avanza och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss