Fel i Marketing Automation ställer till det för banken

In Episerver, Marketing Automation, Nyheter by Martin Edenström

Det är fler än Telia och Nespresso som efter utrullningen av ett större Marketing Automation-program fått problem med diverse massutskick som gått ut utan kontroll och oroat kundbasen. Även den svenska banken Santander (på en Episerver CMS som Knowit står bakom) ska ha råkat ut för samma sak under våren, berättar en tipsare för MKSE.com.

Kunder fick, utan manuell påverkan, reda på att de gjort affärer med en partner till banken (Nissan bilar) och därför öppnat ett nytt finansieringskonto hos banken. Därefter ombads de direkt logga in och se kortuppgifter etc. Därför misstogs detta av flera kunder för ett phishingförsök med syfte att ID-kapa eller driva in fler kortuppgifter från bankkunderna.

Fler artiklar om ämnet:  Tieto köper upp Meridium med 60 anställda som bestämmer sin egen lön

Kunder som ringde kundtjänsten ska märkt att problemet var omfattande, de närmsta dagarna var kundtjänsten nere och Santander ursäktade sig med ett meddelande på till alla kunder banksidorna om om att felaktiga mailutskick gått ut. De ombads där att slänga mailet.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, KI, Avanza och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fler artiklar om ämnet:  Strategin när Volvo Cars och Accenture fokuserar helt på Salesforce
Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss