Fel i Marketing Automation ställer till det för banken

In Marketing Automation, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är fler än Telia och Nespresso som efter utrullningen av ett större Marketing Automation-program fått problem med diverse massutskick som gått ut utan kontroll och oroat kundbasen. Även den svenska banken Santander (på en Episerver CMS som Knowit står bakom) ska ha råkat ut för samma sak under våren, berättar en tipsare för MKSE.com.

Kunder fick, utan manuell påverkan, reda på att de gjort affärer med en partner till banken (Nissan bilar) och därför öppnat ett nytt finansieringskonto hos banken. Därefter ombads de direkt logga in och se kortuppgifter etc. Därför misstogs detta av flera kunder för ett phishingförsök med syfte att ID-kapa eller driva in fler kortuppgifter från bankkunderna.

Vi har mer på samma ämne:  Act-On Marketing Automation tar in pengar, bygger Zoom-integration och automatisk kundresemappning

Kunder som ringde kundtjänsten ska märkt att problemet var omfattande, de närmsta dagarna var kundtjänsten nere och Santander ursäktade sig med ett meddelande på till alla kunder banksidorna om om att felaktiga mailutskick gått ut. De ombads där att slänga mailet.