Klarna bygger om Checkout med Machine Learning, har Predictive Modelling team

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Check out/Kassasystem, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det var ett naturligt steg för den redan personaliserade och lyhört ”lyssnande” kassalösningen Klarna Checkout. Nu finns även beteendemönsterspecifika tillägg till kassans uppbyggnad. Den digitala kassan ska successivt lära sig och bli bättre på att gissa t ex vilket betalsätt en kund föredrag.

Förändringarna är omfattande för Klarnas flaggskeppsprodukt och nu får man dessutom rida på den extra marknadsföring det ger att säga att Machine Learning, maskininlärning används. Produktchefen David Fock, som varit på Klarna ända sedan 2010, är ansvarig för förändringarna. Klarna har en del av sin utvecklingsenhet i Tel Aviv, Israel.

När det gäller kreditrisk har Klarna tidigare iscensatt Machine learning. Det via egna ”Predictive Modelling” teamet. De har ett system för att tolka all butiksdata som drivs in och bygger modeller som automatiskt kan ser över varje transaktion och hjälper butiker fokusera på rätt kunder då de kan stoppa ”sämre” transaktioner i ett tidigt skede.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Zara Pre-Owned väljer addera Stripe till egen Shopify och Optimizely

Leave a Comment