Företag rädda för sina toppdomäner, Sandvik riskerar sin SEO

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Sandvik vart vid årsskiftet först ut som svenskt storföretag med egen generisk toppdomän, gTLD i form av .sandvik.

Men SEO effekterna av att byta till home.sandvik från www.sandvik.com på flera ställen kan varit skadliga för Sandvik. Under 2016 har justeringar i bolagets domännamnslistning på Google gjorts där ”WWW” plötsligt lagts till i namnet. Alltså www.home.sandvik listas plötsligt som Google sökresultat. Troligtvis en justering för att bättre passa in i Google Search Consoles inställningar som inte alls är anpassad för nya gTLDs.

Många företag tittar nu på exemplet för att se om de ska våga göra som Sandvik. Det är ett flertal som äger sin gTLD redan, men ingen vill riskera sin SEO.

Ett företag som MKSE pratat med berättar de hellre ligger långt fram i ägandeprocessen och har stenkoll på vad som händer efter förändringen än rusar över bara för att vara först. De har kontaktat några av världens ledande SEO byråer men ingen vågar ge konkreta svar baserat på fakta gällande vad ett byte betyder.

SAS, Electrolux AEG, Ericsson, Statoil, SCA, Volvo och Sony Mobile tillhör de bolag som äger sin gTLD.

ICann tar ut en startavgift om 185 000 dollar och ytterligare 25 000 dollar i årlig avgift.

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Volvo Cars får nytt Apple Watch B2B-stöd av BBH Stockholm, uppskattas av Apple

Leave a Comment