Klarna köper svenskt bolag inom social shopping, tittar på lojalitetsprogram och jämförelser

In Check out/Kassasystem, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Klarna och CMO David Sandström har valt att köpa upp svenska Apprl i sin egna målsättning att bli en ledande aktör inom ”social commerce”. Apprl tillhandahåller en shoppingplattform som kopplar samman influerare, bloggare och magasin med e-handelsbutiker. En produkt som omnämns i en influencers innehåll kopplas samman med en e-handels köp-länk. Bolaget omsatte 2020 32,5 Mkr med en förlusten på -6,3 Mkr.

” – Vi har vår hemmabas i betalningar och är enormt starka där. Däremot tror jag, med tanke på den kundbas vi har och den efterfrågan som finns, att det är naturligt att vi expanderar in i nya områden. Vi går mot att vara ett företag som inte bara jobbar med betalningar, utan även hjälper våra kunder att växa. Då behöver vi lägga till saker som social shopping, prisjämförelser, lojalitetsprogram och så vidare”

Säger David Sandström. Stegen efteråt är antagligen goda nyheter för Voyado och Prisjakt, Pricerunner (uppköp). Eller dåliga (bygger eget och konkurrerar via egna appen etc.).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Åbro Bryggeri släpper ny varumärkesidentitet och handlar upp nya digitala stöd