Contentful tar in nya miljarder, värderas till 27 mdr – upp från 9 mdr

In Contentful, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nästan prick ett år efter bolaget senast tog in pengar tar 600 man stora Contentful in några nya miljarder. För att växa och utveckla den egna, populära headless CMS-produkten. Samt det lilla ekosystem av ”content delivery service” tjänster man bygger upp i samband med egna decoupled-arkitekturen. Och anställa ytterligare 600 nya medarbetare.

Tiger Global ledde Series F rundan av kapitalintag till Contentful. Tidemark samt Base10 Advancement Initiative ingick även i gruppen som kastade in totalt runt 1,5 mdr SEK för ytterligare expansion. För ett år sedan värderades Contentful till nio miljarder (Sapphire Ventures ledde den vändan) som kändes högt redan då. Men värdet har alltså tredubblats sedan dess. Som vi skrev om i maj ska bolaget även göras redo för en börsintroduktion. Då var det omdiskuterade bolagsvärdet förvisso ännu högre.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kronans Apotek får upp composable commerce rekordsnabbt av Columbus

I augusti berättade man att fjolårspengarna användes till att bygga en R&D hubb i Denver USA samt att ta in runt 100 nyanställda.

I IPO-prospekten framgår att hela 28 procent av Fortune-500 företagen ska vara kunder samt att de största nuvarande loggorna är Spotify, WeWork och Brittish Museum.