Konsortiet förvärvar ännu en byrå, omsätter 420 Mkr, ska köpa 19 till

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Born Digital är ett relativt nytt konsortium med digitalbyråer och företag, gruppen har nu gjort ännu ett svenskt förvärv. Det är Malmöbolaget Great IT som blir en del av Born Digital. Born är via norska investmentbolaget Amp Eleven sedan tidigare delägare i MUM, Queenslab, Blead, Cure, Zebra Consulting, Regentor, Holly Tech, Aliby, Crepido och Eghed. Den totala omsättningen för de numera elva företagen inom gruppen uppskattas till cirka 420 Mkr 2024.

0 st
byråer äger man numera
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

” – Vår ambition är att kombinera det bästa av två världar: fördelarna med att vara liten och agil och att vara del av något större, med alla fördelar som det ger. Vi bygger inte ytterligare ett storbolag, utan snarare ett ekosystem, en familj, med en gemensam delägare. Vi välkomnar Great IT i vår strävan att vara en betydande nordisk aktör som utmanar de traditionella konsultföretagen. Att vi nu också finns etablerade i Malmö är betydelsefullt för vår utbredning.”

Säger Henrik Lie-Nielsen, styrelseordförande i Born Digital AB.  Great IT har över 150 konsulter i uppdrag inom affärsområden som tekniska specialister, data och analys, strategisk risk, digital närvaro och ledning. Bland kunderna finns bland annat Verisure, E.ON och Region Skåne.

” – Att vara en del av Born Digitals ekosystem tror vi kan leda till synergier i utvecklingen av vår verksamhet och möjliggöra utvecklingsvägar inom bolagsgruppen. Det är också ett viktigt steg för att vi fortsatt ska kunna investera och ge ytterligare möjligheter för våra medarbetare att vidareutvecklas. Vi tror också att samarbetet inom Born Digital kommer underlätta våra framtida planer på en internationell expansion.”

Säger Frank Hennekens, vd på Great IT. Målet nu är att samla upp till 30 specialistföretag i Born Digital innan 2027.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Born Digital skapar konsultföretagsgrupp med 400 anställda, ska investera ytterligare 0,3 mdr