AI beräknar besökare på återvinningen, minskar besökstrycket på webben

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Återvinningscentralen Miva, Miljö och Vatten i Örnsköldsvik, har i ett nytt projekt försett egna digitala kanalerna och Sitevision-webbplatsen med ett AI stöd från svenska Rek.AI. Besökstrycket på återvinningscentralen en vanlig dag beräknas med AI-algoritmer. Det finns även en integration mot Lime CRM som kan ge användare möjligheten att lägga beställningar via servicesidorna som sedan hanteras i Lime. Via ledningssystemet Fetchplanner kan användare därefter få mer personaliserad information om sophämtning och slamsugning.

Detta och mer kan visas upp på ett pedagogiskt sätt med en modul på Mivas webbplats. Allt för att avhjälpa köer och längre väntetider inom delar av verksamheten. Det finns t ex AI-genererade förslag på webbplatsen, som används för Q&A samt olika typer av självservice.

Webbplatsen har samtidigt anpassats för att bli mer personaliserad med AI samt flera andra funktioner till Miva som bygger på AI har tagits fram och sjösatts. Projektet har genomförts av Limepark och Miva själva.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Digitalsatsningen Kungahuset.se släpps, ny "hovleverantör"