Ny martech-karta, Marketing Technology Landscape 2022 rymmer 9932 loggor

In CXM, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det var pandemiupphåll även gällande Scott Brinkers martech-karta och aldrig sinande ”wallpaper” med SaaS-loggor. Men efter ett uppehåll 2021 finns nu en 2022 Marketing Technology Landscape (MartechMap) som avtäcktes under onsdagsnatten.

Nya Marketing Technology Landscape 2022 är mer interaktiv och det går att lägga till nya martech-produkter. Från start fanns det med 9932 lösningar. Sedan 2020 ska 972 tillverkare tagits bort och 2904 som har lagts till. Som är sökbara numera. Dessutom har kategoriseringen setts över och innehåller numera sex huvudområden och kategorier.

Huvudkategorierna numera är Advertising & Promotion, Content & Experience, Social & Relationships, Commerce & Sales, Data och Management. Och det är så många underkategorier numera att det är nästintill omöjligt att ladda in och få en översikt på den interaktiva kartan (bakom inloggning och abonnemang numera).

Sorterar vi på Sverige får vi fram 245 aktörer idag. Det är rätt bra. Norge har 95 och Danmark 124.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Mest och minst uppskattad martech, men ändå mest använda. Ny data och föreläsning