Lego överlevde 2020 med Commercetools headless e-handel och D2C strategi

In Commercetools, Contentful, Contentstack, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Lego har fortsatt sin globala satsning på headless och en mer, tja, lego-uppbyggd, frikopplad CX- och digital miljö för 2021. Förra sommaren berättade amerikanska Contentstack headless att Lego var ny kund till dem, nu visar det sig att det danska familjeägda företaget med CEO Niels B. Christiansen även handlat upp en tysk Commercetools headless commerce under senaste tiden. Som lagom till pandemin hjälpte Lego att visa bättre siffror och på ett globalt D2C-manér kunna sälja direkt till kund som ett komplement till[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]leksaksbutiker och andra återförsäljare.

”Legos VD Niels B. Christiansen är mycket nöjd med sin nya e-handelssatsning. Det familjeägda företagets investeringar, som internetförsäljning och produktinnovation, kom precis i tid för pandemin och gav resultat under 2020.”

Det är speciellt kul för Commercetools då de, liksom Contentful och Contentstack, gärna presenterar sin produkt och affärsmodell med just lego. Lego är nu en av de topp-tre konton Commercetools gärna pratar om tillsammans med Audi och även danska Bang & Olufsen.

Vi har mer på samma ämne:  Clas Ohlson Clas Fixare byter till Contentful och Salesforce

Contentstack berättade nyligen för MKSE.com att Contentstack ersatte Sitecore 8 för alla webbplatserna som Lego.com. Lego använder fortfarande visst marknadsföringsstöd från Adobe (Adobe DTM), men Sitecore-strukturen är borta. Oracle ATG (Art Technology Group) hade tidigare Lego som e-handelskund.[/ppp_patron_only]