Namnet Episerver i graven, bolaget döps om helt till Optimizely

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är Episervers utsedda EMVP-utvecklare alla “OMVP” nu? Frågan ställs bland flera av de partners (och EMVPs) som MKSE.com pratat med under måndagen och tisdagen. De har nyligen informerats att Episerver som bolag ska byta namn. Senaste storförvärvet Optimizely och deras A/B-testproduktnamn blir det nya bolagsnamnet. Det är på dagen 11 månader sedan Alexander Atzberger klagade på att “Episerver var alltför okänt”. Varför han “skulle agera”.

Alexander Atzberger, cmo, episerver, James Norwood, Jessica Danneman, sap CXM, Episerver, Nyheter

Troligtvis är det även ett beslut baserat på diskussioner inom nya ledningen och marknadsavdelningen där termen “server” inte längre anses modern eller passande. Korrekt då allt är cloud och molnet idag. Samt då “Epi” allena inte går att varumärkesskydda – eller hitta ett domännamn till lika enkelt.

Namnet Episerver ska i sin tur ha valts ut kvickt under 00-talets början av bröderna Runhem pga. att man egentligen önskade namnet “Epicenter”. Den absolut första versionen av Elektroposts mjukvara ska även haft namnet “Epicenter 1.0”. Men de associerades för mycket med jordbävningar. Vilka sker då och då världen över och stötvis därför ansågs kunde leda till ett sämre rykte för företaget.

Det väntas bli en initialt större förvirring (inte minst i upphandlingar) och ett

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.