Namnet Episerver i graven, bolaget döps om helt till Optimizely

In Hubspot, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är Episervers utsedda EMVP-utvecklare alla ”OMVP” nu? Frågan ställs bland flera av de partners (och EMVPs) som MKSE.com pratat med under måndagen och tisdagen. De har nyligen informerats att Episerver som bolag ska byta namn. Senaste storförvärvet Optimizely och deras A/B-testproduktnamn blir det nya bolagsnamnet. Det är på dagen 11 månader sedan Alexander Atzberger klagade på att ”Episerver var alltför okänt”. Varför han ”skulle agera”.

Alexander Atzberger, cmo, episerver, James Norwood, Jessica Danneman, sap CXM, Episerver, Nyheter

Troligtvis är det även ett beslut baserat på diskussioner inom nya ledningen och marknadsavdelningen där termen ”server” inte längre anses modern eller passande. Korrekt då allt är cloud och molnet idag. Samt då ”Epi” allena inte går att varumärkesskydda – eller hitta ett domännamn till lika enkelt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Twoday rivstartar med ny VD, vinner myndighetskund

Namnet Episerver ska i sin tur ha valts ut kvickt under 00-talets början av bröderna Runhem pga. att man egentligen önskade namnet ”Epicenter”. Den absolut första versionen av Elektroposts mjukvara ska även haft namnet ”Epicenter 1.0”. Men de associerades för mycket med jordbävningar. Vilka sker då och då världen över och stötvis därför ansågs kunde leda till ett sämre rykte för företaget.

Det väntas bli en initialt större förvirring (inte minst i upphandlingar) och ettDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Convendum satsar digitalt, mycket för Webicient att göra


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon