Svenska företag som lyckats med transformationen till autonoma, agila produktteam

In Nyheter, Content Marketing, CXM, E-handel, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

På dagen exakt 20 år efter det agila manifestot författades börjar faktiskt de agila coachernas framfart i Sverige synas på riktigt.

Linda Wetterborg, Marketing Transformation, Spotify agile model, tele2, telenor CXM, Nyheter

Vi har hört om Telenors ledare och CMO Linda Wetterborg som stöpte om hur hundratals anställda och en mängd silos dagligen jobbar under kort tid. De har idag 14 faktiskt helt självständigt ägande produktenheter och områden inom telco. Baserade på verksamhetsnära delar som Telenor Företagsabbonemang eller Telenor Mobilt bredband istället för kanaler och hierarkiska modeller. Oberoende av ständigt växande fysiska och digitala kanaler samt framförallt ofta större grupp ledares tidskrävande beslutsgång och uppnåelse av godtycklig förståelse.

De kan därefter med de utsedda eller virtuella 6-8 rollerna inom bl a content, CRM, frontendkod, projektledning och analys från ax till limpa kunde sköta och mot kund lansera alla inkommande krav.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Axel Arigato passerar halvmiljarden, handlar upp ny e-handelsbyrå

Linda Wetterborg, Marketing Transformation, Spotify agile model, tele2, telenor CXM, Nyheter

Linda har följts av flera andra inhouse-byråledare och ägare av större agila team. Listan över nästan helt agilt transformerade företag, oftast med Henrik Knibergs nio år gamla Spotify Tribes, Squads och Guids-modell i botten, inkluderar just nu ett rätt stort framåtlutat gäng i Sverige:

  • Klarna
  • Nent (Viaplay)
  • Avanza Bank
  • SAS
  • TUI Sverige
  • H&M (stora d


   Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

   Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon