Nya strategier för koncerners domännamn

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by edenstrom4 Comments

Har slashen spelat ut sin roll? Under början av 2000-talet var trenden att samla koncerndomänadresser under samma domännamn och därefter jobba med prefix före domännamnet. Eller ett "slash" efter domännamnet. År 2008 förekommer båda varianterna. TV4 Nya medier gör på löpande band om sina sajter och lanserar dem på helt egna domäner. Gemensam faktor är ordet "kanalen". Bland senaste halvårets nysatsningar syns Nyhetskanalen.se, Fotbollskanalen.se och TVplaneten.se. Vaderkanalen.se (idag TV4.se/vadret eller... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Hej Martin! En intressant grej är att Google uppfattar subdomäner som egna domäner. Testa exempelvis att googla ”jaiku”. (Varje användare har en egen subdomän och tolkas därför som en egen sajt.)

  Ur ett sökmotorsperspektiv: Är det bättre att samla all kraft på samma sajt, eller att sprida ut den? Min gissning är att det ”beror på”, helt enkelt på vad man har för strategi. Om man vill ha mycket kraft på ett ställe, eller lite kraft på många ställen. Låter inte det rimligt?

  Kul att du nämde mig :)

 2. Hej Martin! En intressant grej är att Google uppfattar subdomäner som egna domäner. Testa exempelvis att googla ”jaiku”. (Varje användare har en egen subdomän och tolkas därför som en egen sajt.)

  Ur ett sökmotorsperspektiv: Är det bättre att samla all kraft på samma sajt, eller att sprida ut den? Min gissning är att det ”beror på”, helt enkelt på vad man har för strategi. Om man vill ha mycket kraft på ett ställe, eller lite kraft på många ställen. Låter inte det rimligt?

  Kul att du nämde mig :)

 3. Japp. ”Slash’et” verkar vara det bästa ur SEO-perspektiv. Det andra problemet är att en oinsatt besökare på http://nyhetskanalen.se/ faktiskt missa att de är på en TV4-produktion (om det nu har ett värde att de vet de för TV4). Bruset av varumärken (som de små TV4-loggorna) är stort på de större sajterna. Det finns en hel del som besökt Google Maps-berikade sajter (som dina) och trott de varit på en Google-sajt.

 4. Japp. ”Slash’et” verkar vara det bästa ur SEO-perspektiv. Det andra problemet är att en oinsatt besökare på http://nyhetskanalen.se/ faktiskt missa att de är på en TV4-produktion (om det nu har ett värde att de vet de för TV4). Bruset av varumärken (som de små TV4-loggorna) är stort på de större sajterna. Det finns en hel del som besökt Google Maps-berikade sajter (som dina) och trott de varit på en Google-sajt.

Leave a Comment