Oakwood fick designa om Blocket.se, Doberman ute

In Nyheter by Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: Blocket har designats om i vad som närmast liknar en “flat design”. Det var dags tyckte nya marknadschefen Cecilia von Krusenstierna, tidigare från Eniro.

Ett vågat steg. Designen på Blocket har tidigare ansetts “untouchable” pga. sin fina kännedom, inövade användarbeteende och “känslan av Gula Sidorna” man inte velat peta på. Just den gula färgen försvann, logotypen blev mer monotom och färgerna färre.

Det kan vara så att Blocket känner konkurrensen flåsa i nacken i riskkapitalstödda Shpock som laddats ner av en halv miljon svenskar. Det nya affärsområdet bostad med en egen design har samtidigt fått en mer unison designkoppling i den nya framtoningen.

Däremot jobbade Blocket inte vidare med Doberman i detta projekt. De designade Blocket Bostad så sent som för två år sedan. Men Oakwood Creatives stod bakom den nya grafiska profilen och de tog in font/typsnittsassistans från Letters from Sweden samt illustrationer från Hvass & Hannibal.

Doberman påpekar däremot för MKSE.com att de jobbat parallellt med Oakwood på andra Blocket-uppdrag och jobbar med andra, icke-varumärkesrelaterade projekt just nu. Varav ett större som de ser fram emot att berätta mer om under början av 2017.

Blockets inhouse team säger sig utveckla i ”PHP, Python, C, Javascript/Jquery och HTML”. De har även iOS utvecklare som kör på Objective-C och Xcode.

Fler artiklar om ämnet:  Gina Tricot in i Kina och lanserar nytt produktområde, tar in nya byråer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.