Optimizely CMS och Optimizely Commerce framtid lutar sig på headless-stöd inom .NET 5

In Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Mycket har hänt, men mycket är även som förr. Som tiden som en närgången och lite extra insatt ”kusin” ovanpå Microsoft Sverige i Akalla. Tidigare svenska Episerver möter konkurrensen inom headless, en ny huvudkonkurrent efter Adobe och Salesforce, med en räddning då Optimizely CMS skrivs om på nästa generationen av .NET 5. I sin tur ett ramverk som innebär stora förändringar för Microsoft.

Under både 2020 och 2021 ska Optimizelys interna .NET-utvecklingsteam fokuserat på hur man kan anpassa egenutvecklade och förvärvade produkterna till den kommande generationen av plattformen. Omskriven på stora sätt med hjälp av public preview versionen av nya Microsoft NET 5 ramverket som funnits ute sedan i höstas.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  PostNord släpper ny e-handel på Optimizely Commerce

Det har även lett till något lägre uppdaterings- och utvecklingstakt av egna Optimizely CMS och Optimizely Commerce under senaste kvartalen. Men nästa generation kommer medDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tools.se satsar på ny Adobe Magento e-handel för 100 verkstäder


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon