Den nya elektriska Porschen ska främst säljas genom e-handel

In Nyheter, E-handel, Java, Microsoft .NET, Omnikanal, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Från och med idag går det att köpa en egen Porsche Taycan 4S elbil online, utan att passera demogolvet hos en eventuellt virusinfekterad Porsche-återförsäljare. Det är BerntzonBylund som tillsammans med Knowit släppt den helt nya Porsche-ehandeln.

Porsche Stockholm har startat en onlineshop för Porsche Taycan i samband med lanseringen av den elektriska sportbilen. Huvudmålgruppen för Taycan har såväl vana som intresse att handla bil på detta sätt, menar Porsche Sverige. Hela köpet inklusive hemleverans går att slutföra via e-handeln. Slutgiltiga signeringen sker digitalt och hemleverans finns. Annars går det att bekräfta leveranstid och upphämtning.

”– I praktiken innebär detta att man kan köpa en Porsche Taycan när det passar en själv. Man behöver inte vara beroende av våra öppettider eller att boka tid med en säljare.”

Säger Andreas Strid, Märkeschef på Porsche Stockholm. Olikt sina ägare Volkswagen AG, som har otaliga webbar för B2B, B2C och ÅF på Adobe AEM är Porsche Sverige en Episerver användare sedan ett tag tillbaka. Porsche.com ligger på en tysk Microsoftbaserad Noxum CMS GmbH. Båda dessa lösningar ligger kvar sedan runt ett decennium tillbaka. Först fick Mogul utforma Episerver CMS-installationen men därefter har Knowit tagit över ansvaret för Porsche.se. Berörda bilkonfiguratorn modelstart.porsche.se (som leder till globala Java-appen https://cc.porsche.com) ligger däremot utanför Episerver .NET miljön.