Verktyg för personligare e-handel gör succé i Corona-tider

In Nyheter, Check out/Kassasystem, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Online Marketing, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under dagar av hemisolering och mindre fysisk, eller vad som i e-handelssammanhang kallas omnikanal-stödjande, handel föds och frodas flera nya typer av innovativa svenska tjänster. Samtliga med syftet att stödja e-handeln och göra den mer personlig.

En av dessa är Chalmers Ventures Startup Camp-alumnin SalesByte. Det är ett helt webbaserat säljverktyg som erbjuder återförsäljare att skicka mer personliga rekommendationer och prisförslag till potentiella kunder och hjälpa dem att göra rätt val. Tekniken och den adderade säljplattformen erbjuder säljare möjligheten att skapa personliga rekommendationer och prisförslag redan under samtalet med kunden.

Efter samtalet kan säljaren via plattformen skicka SMS till kunden med länkar som öppnas direkt i webbläsaren. Där möts kunden av en bild på säljaren och ett personligt bemötande. För att kunder ska känna sig trygga med köp och bekväma även med högre belopp.

Noterade Bambuser, efter sin pivot, upplever dessutom ett tryck från sina e-handelskunder som vill bli personligare med live videosändningar. En av dessa är alltid framåtlutade Apotea (custom e-handel) som startat med livesändningar om efterfrågan, produkter etc. Några andra är NA-KD (Episerver Commerce) och Monki (Adobe AEM samt en SAP Commerce Cloud) som sänder modevisningar och nyinkomna varor live på en del av webbplatsen. Och Stronger har kört sin ”live shopping” på plattformens streamingservice tillsammans med influencern Margaux Dietz. Liksom Lyko (Episerver Commerce) samt Bianca Ingrossos Caia (Askås) varumärke. Även headless-aktören Centra har i veckan tagit fram ett nytt samarbete med Bambuser som tillgängliggör deras teknik för Centra-kunder. En kundgrupp som just jobbar främst inom retail.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tinted Objects går live på Centra headless med Aino Commerce Engine

Numera svenskägda, men Finlandsgrundade Sayduck, med nytt kontor i Stockholm, håller som bäst på att sälja in sitt AR-stöd med ”fotorealistisk närhet” för olika e-handlare. Backade med nya ägarna från i höstas, AR/VR/XR fokuserade Bublar Groups, pengar och ambitioner ser de ljust på framtiden. Sayduck ska ha jobbat med AR för e-handel ”sedan iPhone 4S dagar” och kostade Bublar runt 13 Mkr. Bolagets AR-tjänster marknadsförs t ex mot Shopifys runt 800 000 e-handlare. 100 miljoner konsumenter förväntas handla med stöd av AR online och i butik år 2020, enligt analysföretaget Gartner. 25% av den globala e- och m-handeln kommer att vara AR-anpassad år 2030 enligt Citibank. Sayduck har redan fått in kunder som italienska Alessi, Artemide, Framery och Ton.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Soultech vill ta 3000 mdr marknad, får stöd från NA-KD, Doktor.se och Skincity

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss