Rapport från Salesforce Dreamforce 2017: Kundorientering lockar 170 000 besökare till San Francisco

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforces jätteevenemang Dreamforce har gått av stapeln i veckan. Med 170 000 registrerade deltagare från marknadssidan, CRM och försäljning klassas konferensen som världens största. Varje höst fylls San Francisco av alla dess deltagare och organisatörer som under fyra dagar tar över gator, hotell och restauranger. Hela 3200 sessioner arrangeras under veckan.

Capgeminis Saleforce-duo Patrik Karlsson och Bita Saberi rapporterar för MKSE.com i år:

Hela staden är i samspel kring kärnfrågan – hur skapar du meningsfulla relationer med dina kunder? Och det finns många som vill diskutera. Deltagare i staden är lätta att identifiera med sin bricka och brandade Dreamforce-ryggsäck. Möten med olika framtidsanalyser, tech-sessioner, ”celebrity hangouts” och konserter arrangeras överallt.

Salesforce har sedan starten 1999 hjälpt sina kunder att sätta kunden i centrum. Med en molnbaserad applikationsplattform med fokus på sälj, kundtjänst och marknadsföring har de sedan lanseringen kontinuerligt vidareutvecklat sitt erbjudande – så till den grad att de 7 år i rad har placerats #1 på Forbes lista över världens mest innovativa företag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tuffast för UX och Design Thinking, byråer sparkar hälften av alla anställda

Årets huvudnyheter innefattar ett nytt partnerskap med tech-giganten Google, utökade användningsområden för deras egna AI-teknologi samt en ny nivå av möjligheter till att anpassa applikationer på plattformen. Den återvändande besökaren kan också notera ytterligare en nyhet i San Franciscos förändrade stadsbild då det snart färdigställda Salesforce Tower har tagit över titeln som stadens högsta byggnad.

En av nyckelingredienserna i Salesforce framgångsrecept har ända sedan starten varit en lyhördhet mot marknaden, inte minst genom sitt idé-genererande användar-community. Slutanvändare och utvecklare tillåts att komma med önskemål på framtida produktförbättringar som i sin tur poängsätts och rankas av användarna själva. Detta utgör sedan grunden för produkternas roadmap.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  "Pandemikunderna" från 2020 vill ta nästa steg, Salesforce Commerce headless är redo

Just roadmap-sessionerna är för många Dreamforce-besökare ett av huvudskälen med besöket – och engagemanget är märkbart. När produktcheferna avslöjar nyheter och framtida planer avlöser applåderna varandra, och när tillfälle ges är deltagarna inte heller blygsamma med att framföra sina åsikter på önskade förbättringar. Denna interaktion är ett exempel på hur de har lyckats krympa avståndet till sina kunder.

För ett företag som har som syfte att hjälpa sina kunder lära känna sina kunder bättre, leder Salesforce med exempel.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.