Så använder Mercedes-Benz nya Automotive Cloud

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Analys / Statistik, CDP, DMP, CXM, Martech, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hur är det att jobba med ett fordons- och bilfokuserat moln då? Mercedes-Benz vet, de har sedan några år tillbaka byggt upp ett eget CDP på molnsviten och har en mängd av olika SFDC-stöd på plats i sina internationella verksamheter. Nu har de även flyttar delar av detta till ett vertikalfokuserat moln.

0 st
delas datainsamling och hantering inom automotive upp inom
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Mercedes-Benz använder uppdaterade Salesforce Automotive Cloud-molnet på flera sätt. De bygger egna GPT-modeller med nya Einstein Studio, jobbar med Salesforce Data Cloud för att syndikera data och jobbar med Actionable Telematics inom insamling och migrering från fordonsdata från alla sina kunder samt har Connected Vehicle Visualization realtidsvisualisering kring kommunikation och kundupplevelse i bilen.

De ska ha jobbat nära Salesforce egna expertteam Salesforce Professional Services för detta. Just vertikalsatsningen Automotive Cloud ska kunna hjälpa det tyska bilföretaget med att:

” – [Automotive Cloud] hjälper oss med standardiseringen av all vår data. Det finns en datamodell på plats. Inom Mercedes har vi olika åsikter om hur detta ska göras, men vi vill hålla oss till standarder. Vi utnyttjar plattformens möjligheter. Du vill inte ta med nya tjänster på alla marknader med äldre mjukvara och ”uppfinna hjulet” varje gång. Du vill gå plattformsbaserat. Du vill ha enkel integration. Du vill ha data tillgänglig. Och det är resa som vi är inne på just nu, som vi har börjat med, som vi är framgångsrika med och som vi kommer att växa. Så Automotive Cloud kommer att få ett ökande fotavtryck i vår strategi.”

Säger Timo Bularczyk, Director of Global Operations på Mercedes-Benz Mobility AG i ett uttalande. Accenture har berättat hur de jobbar med biltillverkaren i omfattande förflyttningar mot molnet på flera sätt.

Bentley Motors är en annan kund som förflyttats till Automotive Cloud på senare tid.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Infobaleen tar in 18 Mkr, Accenture Kaplan VD tar över