Så bygger H&M upp den enorma nya designsatsningen Arket.com

In Adobe AEM, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

H&M jobbar för fullt på den nya e-handeln för egna, sprillans nya varumärket Arket på https://www.arket.com. Arket ska bli en ”mötesplats för designers, klädköpare, mönstermakare, skribenter, arkitekter och kockar”.

För splashpagen har en Hugo 0.18.1 static website engine använts, men den väntas bli kortvarig. H&M ska enligt uppgift inför lanseringen i höst bygga vidare på den javamiljö med Adobe AEM och SAP hybris som finns sedan 5-6 år tillbaka. Den ansvarar ett 18-mannateam från italienska Accenture Interactive E-Commerce för tillsammans med ett H&M inhouse-team och ett enormt gäng med webbkonsulter från alla möjliga håll. Accenture ska vara stolta över att passerat miljardvallen i total konsultfakturering till svenska H&M under fjolåret. Det ska varit första kunden som nått den tiosiffrorsnivån i Sverige.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bontouch och Shape slås ihop till Framna, siktar på 2 mdr och börsen

Arket har även anställt Boobdesigns tidigare e-handelschef Hanna Eriksson som e-handelsanvarig och Malin Cumzelius från Spotify som Digital Marketing Responsible.

I början av hösten 2017 kommer den första affären att öppnas på Regent Street i London och allt väntas gå online samtidigt i 18 europeiska länder. Butiker ska därefter öppna i Bryssel, Köpenhamn och München. Huvudkontoret och den första designstudion finns redan på Maria Skolgata 83 i Stockholm.

ALLT OM MARKETING AUTOMATION!

Dagliga nyheter och ett omfattande arkiv med hundratals artiklar om Marketing Automation och plattformsnyheter.

Leave a Comment