Så tjänar och sparar Icelandair pengar med Salesforce Marketing

In Analys / Statistik, CDP, DMP, CXM, Nyheter, Online Marketing, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Icelandair är en av de större nya referenskunderna till Salesforce som det svenska bolaget gärna visar upp på stora scen för 2400 stycken deltagare på Waterfront i Stockholm under tisdagen.

Bolagets Digitala Marknadschef Joshua Popsie, med en bakgrund inom flygbolaget SEO- och SEM-arbete, berättar att de förvisso använt Salesforce och främst Marketing Cloud ett längre tag. Men det är de senaste uppdateringarna flygbolaget gjort med sin installation 2016/2017 som imponerar. En ny del där man ligger före sina större konkurrenter är:

  • Effektivisera med Pre-population av en användares alla uppgifter direkt in i bokningsflödet. Baserat på tidigare indrivna data i Sales Cloud som kommer från en mängd olika kanaler och samarbespartners. Där har Icelandair lyckats att få till en integration tillsammans med en Optimizely där de hjälper till med cross-device stödet och skapar ett datalager (data-layer) med porterbar, demongrafisk data.
  • Öka försäljningen direkt efter en flygresebokning genom intelligent ”up-sell” av t ex hotell och hyrbilar från systerbolag inom Icelandair Group direkt i e-handelsflödet. Det sker aningen smartare genom vad Icelandair har på en kund baserat på tillfälle för bokning och övriga matchade preferenser. Även Norwergian har börjat göra samma sak i sin Marketing Automation tillsammans med en hyrbilspartner, direkt efter att en flygresa bokats in.
  • Generellt bli bättre på e-handel av kringtjänster i samband med att en kund öppnat plånboken för en flygresa, vilket ofta är en premiuminvestering.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så använder Gucci Salesforce Marketing Cloud och AI för att förbli personliga

Icelandair ska initialt även ha valt Salesforces lösningar på grund av kostnadssjäl. Flygbolaget har inte samma ekonomiska resurser som många större konkurrenter.

Intresserade av Salesforce olika lösningar?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, KI, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.