TUI överger publiceringssystem och e-handel för headless

In Contentful, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Contentful headless och decoupled har en ny primär referens i Sverige. När nyligen Topp 100 Webb-prisbelönta researrangören TUI ser över sina gamla, CMS- och SAP hybris e-handelsmiljöer blev Contentful en ny viktig leverantör. TUI Nordic berättar i ett helt nytt case att de sedan förra året jobbat med att ta fram en omfattande:

“Speed-oriented micro-service architecture.”

Med målet att kraftigt öka bolagets egna utvecklingshastighet och time to market, öka egna produktiviteten och sänka de löpande kostnaderna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Modevarumärket bygger e-handel på Contentful och Centra

En mängd produkter och CMS med fler än 160+ mikrotjänster ska ha ersatts. Vidare berättar Lukas Edenfelt för MKSE.com att:

”För de redaktionella delarna använder vi Contentful headless så att redaktörerna ska ha ett bra interface för alla microtjänster som konsumerar denna typ av data.”

Numera kan TUI även utföra fler än 700 deploys/månad jämfört med en tidigare handfull deploys/vecka.

Contentfuls UI Extensions SDK ska även använts för att stödja specifika redaktörs-workflows, utan att slöa ned dem med de ”känsliga, skräddarsydda anpassningar man ofta förknippar med vanliga CMS-plattformar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dyra konsult- och headless plattformskostnader tog kål på Babyworld

TUI Nordic har 1600 medarbetare som jobbar med fler än 1 550 000 kunder i Norden.TUL har så sent som 2015 även använt Episerver CMS.

Intresserade av Salesforces olika lösningar?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, KI, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.