Salesforce anställer 175 AI-forskare, lanserar Einstein machine learning

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Salesforce presenterade idag ”Einstein” för alla sina anställda och partners. Ett AI och machine learning tillägg till bolagets samtliga sju produkter. Det har kunnat slutföras med hjälp av de hela 175 forskare inom dataanalys och AI som bolaget anställt via flera olika förvärv de senaste åren.

Einstein är en ”AI wrapper” som lägger sig som ett laget runt Salesforce produkter. I Sales Cloud finns t ex en ny typ av leads i en sidokolumn (se bild) baserade på ”Lead Score,” vilket som ska ange vilka som är mest troliga att köpa er produkt (med ”top 5 predictive factors”). Förslag kan även fås på när det är bäst att kontakta ett lead.

Einstein kommer kosta extra för att kunna slås på. Och det ska bli kvantifierbara förbättringar för alla Salesforcekunder som köper till Einstein.

”- The great thing about machine learning is you can actually measure it.”

Säger John Ball, GM Salesforce Einstein. Framöver ska det även finnas ett API till Einstein.

Totalt har Salesforce köpt bolag för 5,6 mdr inom AI och machine learning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så AI-tränas 1500 anställda på ARC, egna workshops och AI-utbildningar

Kommentarer

Leave a Comment