Salesforces uppköp av Demandware e-handel ställer till det för Abobe Marketing

In Adobe AEM, HCL Commerce, IBM, Nyheter, Optimizely/Episerver, Oracle ATG Web Commerce, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud, SAP Commerce Cloud, Sitecore Commerce, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Representanter från Adobe påpekade för MKSE.com vid årets Abobe Summit att e-handel inte anses som ”core”. Det ingår inte i de 8 fokusområden bolagets behöver erbjuda i sin kundupplevelsehanteringsportfölj. De ska aktivt valt att inte förvärva en e-handelsaktör. Området anses är alltför omfattande, komplext och sköts därmed bättre av en mer dedikerad partner, menar toppledningen.

Men bolaget sätts gång på gång i en utsatt position då alla kunder bara pratar e-handel. Samtidigt köps utpekade samarbetspartners inom området en efter en upp av direkta konkurrenter. Att tro att Salesforce frivilligt väntas släppa in Adobe på Demandware-uppdrag är dumdristigt. Det finns inget att vinna i att låta Adobe ta del av budget för CMS, analys och CRM. Områden Salesforce via ett molnbaserat knapptryck även kan aktivera. Mot en utökad månadsavgift.

Först var det SAP som tog över, en väldigt väl lämpad, förvärvskandidaten i hybris. Och samarbetet med Dynamics är fint, men e-handelsdelen inom samma Microsoft-teknologi tog storkonkurrenten Sitecore över. Att jobba med Elastic Path är ett alternativ, men produkten spelar inte riktigt i samma liga som andra e-handelspartners. Visst var e-handelsstarka IBM på plats som partner under årets Adobe Summit (med gemensamma caset Fossil). Men liknande Big Blues relation med Episerver handlade det en passiv, uppoffrande närvaro i jämförelse med egna event som IBM Amplify. Där bolaget verkligen tar i.

0st
fokusområden har Adobe. Ehandel är alltför komplext för att bli ett 9:e

För ett liknande scenario utspelade sig då Episervers föredragna Marketing Automation leverantör Silverpop köptes upp av CXM-konkurrenten IBM. Ett drag som några månader senare tydligt tvingade IBM och Episerver ifrån varandra.

Leave a Comment