Samtliga Drupal 7 installationer helt öppna för hackare, akut uppgradering krävs

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Tyska PHP-konsulten Sektion Eins har i veckan hittat ett allvarliga säkerhetsproblem med Drupal 7 som gör att samtliga installationer världen över måste uppgraderas och tätas till. Vid en större audit på Drupal för en icke namngiven klient hittade konsulten nya sätt för hackare att med anonyma SQL-injektioner missbruka Drupalinstallationer. SQL-injektionerna kunde exekvera ond PHP-kod, ändra databasen, eller till och med radera den helt, enligt Wunderkraut. Vars VD Magnus Leijonborg berättar för MKSE de gärna ser att alla svenska användare snabbt uppgraderar sina installationer då...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Leave a Comment