Schibsted satsar på den identifierade webben, ”Logged-in web”

In Analys / Statistik, CDP, DMP, CXM, Escenic, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Schibsted future report sammanställer mediabjässens alla management- och strategikonsulter årligen sin syn på marknaden och framtiden. Med de bolag Schibsted äger blir det så klart nästan uteslutande trenddrypande, digitala spaningar. Och i årets rapport, samt vid event som SIME framgår det att Schibsted verkligen tror på en upplevelsebaserad, personaliserad framtid för sina nättjänster.

Under 2015 ser Schibsted att nätet kommer går in i en ny fas med ”Identified web”, den webb där våra identiteter är kända och vi får mer personliga upplevelser. Internt används även begreppet ”Logged in web”.

0%
av konsumenterna i en 2013 rapport av Vanson Bourne säger att personalisering påverkar vad de skulle köpa. 25% säger att det avsevärt påverkar köpet.

”Motorn” för satsningarna kommer bygga på redan utfört arbete sedan 2012 med Schibsted Payment ID (SPiD). Den aktiva Single Sign On-betalväggen som används på VG.no, SvD.se, Aftonbladets Plus, Wimp, S24, Viktklubb och Omni. Speciellt att se till så betalande, inloggade kunder får speciell tillgång till ett omfattande material över flera kanaler (mobilt, tablet och desktop) på ett smidigt och sömlöst sätt står i fokus. Det ska finnas en känsla av exklusivitet och totalitet för de som är betalande, ”logged-in” användare.

Men det kommer även krävas mer intensiv och omfattande loggning av data och sammankoppling av indriven beteende- och annonspreferensdata ifrån olika kanaler. Det jobbar Schibsted mycket på för stunden.

Leave a Comment