Allt om CRO, optimisering och conversions

In Analys / Statistik, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

När konvertering står på alla webbprojekts agenda myntas även nya samlingsuttryck inom området. CRO är ett som börjat dyka upp i samtal om konvertering. Ledande A/B-test aktören Optimizely använder det ofta i sin kommunikation.

CRO står för Conversion Rate Optimization och kan sammanfattas som den iscensatta metoden för att driva in och implementera optimerad data. Ett strukturerat och systematiskt sätt att löpande förbättra en webbplats eller webbtjänsts olika typer av prestanda. Den ska bygga på äkta insikt och kunskap som analysdata och användarintervjuer samt definieras av webbplatser/tjänstens unika mål och behov (KPIe:r) samt ska baseras på nuvarande trafikmängd och göra det bästa av de förutsättningarna.

0st
kunder skapar egna CRO via Optimizely idag

I en CRO finns även beskrivningar av hur CTA (Call to Action) används (en knapp/länk etc. som tar besökaren vidare i konverteringen via en önskad aktion), Conversion Funnel (konverteringsflöde översikt) samt MVT-test som A/B-test.

Optimizely grundades av ex-Google anställda som även ansvarade för Obamas omtalade A/B-test resultatdrivna kampanj 2008.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Folkhälsomyndigheten släpper nytt på Optimizely CMS med Matomo

Leave a Comment