Allt om CRO, optimisering och conversions

In Analys / Statistik, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

När konvertering står på alla webbprojekts agenda myntas även nya samlingsuttryck inom området. CRO är ett som börjat dyka upp i samtal om konvertering. Ledande A/B-test aktören Optimizely använder det ofta i sin kommunikation.

CRO står för Conversion Rate Optimization och kan sammanfattas som den iscensatta metoden för att driva in och implementera optimerad data. Ett strukturerat och systematiskt sätt att löpande förbättra en webbplats eller webbtjänsts olika typer av prestanda. Den ska bygga på äkta insikt och kunskap som analysdata och användarintervjuer samt definieras av webbplatser/tjänstens unika mål och behov (KPIe:r) samt ska baseras på nuvarande trafikmängd och göra det bästa av de förutsättningarna.

st
kunder skapar egna CRO via Optimizely idag

I en CRO finns även beskrivningar av hur CTA (Call to Action) används (en knapp/länk etc. som tar besökaren vidare i konverteringen via en önskad aktion), Conversion Funnel (konverteringsflöde översikt) samt MVT-test som A/B-test.

Optimizely grundades av ex-Google anställda som även ansvarade för Obamas omtalade A/B-test resultatdrivna kampanj 2008.

Vi har mer på samma ämne:  Trafikverket letar nya leverantörer, budgettak på 120 Mkr och max 1600 SEK i timmen

Leave a Comment