Sephora bygger shopping journeys på Salesforce Commerce och Service Cloud

In CXM, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce har en ny kombinerad Salesforce Commerce Cloud och Salesforce Service Cloud kund som idag gick live berättar Måns Johnsson Regional Vice President Alliances & Channels Salesforce. Det är det omfattande skönhetsföretaget Sephora som lanserat sitt nya online marketing stöd i både Sverige och Danmark.

Sephora har formgett olika ”shopping journeys” som ska vara både personaliserade samt intelligenta. Målet med de sammanslagna lösningarna ska vara att snabbar kunna rulla ut nya produkter och tjänster samt hålla god takt med kundernas förväntningar.

” – Alla har olika behov av skönhet och hudvård och vi vill ge våra kunder upplevelser som är lika unika. Oavsett om de handlar i en butik eller på nätet. Genom att utveckla vår digitala strategi med Salesforce satsar vi på en plattform som ska fortsätta leverera banbrytande, personliga skönhetsverktyg till våra kunder.”

Säger Anne-Veronique Baylac, CDO på Sephora EMEA. Portugal, Tyskland, Frankrike och Polen står nu på tur för utrullning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado passerar 300 anställda, Åkerberg och Barnekows planer framöver

Sephora berättade vid en mässa 2017 om hur de även satsade på omnikanal via en hudtonsmätare, samma som Kicks och leverantören Star Republic var mycket tidigt ute med redan för fyra år sedan.

Sephora arbetade tidigare även med Drupal-fokuserade FFW (ProPeople).

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.