SiteVision passerar EPiServer med råge

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, SiteVision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

MKSE's gick ut med en förfrågan om vilka CMS-val de svenska kommunerna gjort för att drifta sina nuvarande sajter. Två initierade svar kom snabbt in. Först är det Jörgen Johansson, VD på EPiServer-partnern nearU, som berättar att ett enklare hack de tagit fram ger följande siffror för alla svenska kommuners publika sajtval: SiteVision alla versioner - 104 EPiServer V6- 59 EPiServer V4 - 16 EPiServer V5- 14 EPiServer V7 - 6 Dvs. total 95 EPiServer i alla versioner. Och i... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Värt att kommentera här är att Jörgens siffror över EPiServer sannolikt är mer korrekta än våra. Vi har förändrat hur CMSCrawler jobbar. Tidigare tittade vi bland annat på ett antal CMS-specifika URL:er för att se om en sajt kördes på ett visst CMS men eftersom det ytligt sett kunde uppfattas som att CMSCrawler letade säkerhetshål så fick vi en del synpunkter på det och scannar inte längre på det viset. Mängden kritik och tidsåtgången för att förklara blev ohållbar när vi började scanna worldwide. Hade de som hörde av sig tittat lite mer noga i sina loggar så hade de sett att vi bara gjorde harmlösa GET-anrop till vissa URL:er och inga som helst försök att logga in eller liknande men vi valde att ändå ändra. Nu kör vi mindre aggressivt och tittar på startsidan, serverheaders och en del annat men vi anropar inte längre EPi:s Admin-GUI till exempel. Det innebär också en avsevärd prestandaförbättring i CMSCrawler eftersom vi sparar in sådär 20 miljoner requests per dygn när vi gått från att kolla 30-40 URL:er per sajt till en.

    Så vi har en sämre precission nu för tiden i CMSCrawler.

  2. Jag kollade även mot admin gui, så där se man ju lite mer. Och eftersom jag körde engång så funkar ju det. Därav separationen på version på EpiServer , sedan är jag för dåligt insatt på många andra verktyg, så ta siffrorna som statistik, och inte fakta :). Sedan når vi ju inte intranät eller andra sidor som kommunerna har.

  3. Helt rätt, det är svårt att få helhetsgrepp om vad som verkligen används. Väldigt få (ingen?) kommuner verkar ha standardiserat helt på ett verktyg, slog lite random och sajter på t ex *.Halmstad.se använder SiteVision, Frontpage, Dynamaster och SiteDirect och tidigare har de även kört doWebadmin har jag för mig. Tittar man på *.sodertalje så finns förutom huvud-CMS:et, EPiServer, sajter som använder Apache (okänt CMS men det lär ju inte vara EPi liksom och Oracle. På *.Stockholm.se finns EPi, Drupal, WordPress, TYPO3, Notepad, RapidWeaver, Content Studio, CMSimple och något Oraclejox.

  4. Pingback: 77% av sveriges kommuner använder Google Analytics - Outfox

Leave a Comment