SJ köper in fler Adobe licenser trots 5 års försenade projekt

In Adobe AEM, CXM, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

SJ’s val av att gå med Adobe AEM för upplevelseberikad webb redan 2011 var banbrytande och satte Sverige på kartan för det amerikanska mjukvaruföretaget. Adobe själva hade just tagit sig an en helt ny marknad med webb och javabaserat CMS och sökte just denna typ av större referenser för att få fäste.

Men det svenskstyrda projektets implementation blev något i hästväg. Även med internationella mått sett. På mer än fyra år har enbart en enklare IR-sajt sjösatts. Trots att det för 14 månader sedan (!) teasades för MKSE.com om hur kommande SJ.se ska se ut.

Många ifrågasätter så klart idag om det kostsamma plattformsvalet och än mer kostsamma projektet var ett bra drag av statligt ägda SJ.

0
MILJONER SEK KOSTAR ADOBE PROJEKT I SNITT

Men SJ visar sig vara Adobe troget. Nu handlas nya marketing automation licenser av Adobe Campaign (Neolane) in för större belopp. Kampanjhanteringssystemet ska användas tillsammans med Adobe AEM och andra Adobe-produkter inom SJ som Omniture (numera del av Adobe Marketing Cloud). Syftet är att modernisera SJs CRM-databas enligt Maria Höglund. Kaplan är ansvarig ny CRM-byrå.

För lite mer än ett år sedan förändrades prisbilden hos Campaign. Då började Adobe ta en fast avgift för plattformen plus en avgift per kund-profil (tidigare tog man betalt per e-post utskickade).

SJ har även sedan tidigare använt Adobe Neolane. Andra svenska Adobe Campaign (Neolane) kunder hittar ni listade här.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Newport till 30 länder med Voyado CRM-satsning

Leave a Comment