SL lanserar mobila Aztec QR-koder för att åka tunnelbana, flyttar allt inhouse

In CXM, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: SL har lanserat kontinuerligt uppdaterande Aztec "QR-koder" för att passera tunnelbane-spärrarna i Stockholm. Först ut i november blev Kristinebergs, Abrahamsbergs och Stadshagens tunnelbanestationer, samt på busslinje 2 och 3. Under 2019 väntas systemet utökas till hela SL:s spårtrafik, på bussarna och vid pendelbåtarna. Aztec-koder är inte som en statisk QR-kod, berättar teamet bakom för MKSE.com De har ett fungerande fraud skydd genom att de är kontinuerligt uppdaterande. Aztek-koden följer BoB-standarden från Samtrafiken och kan innehålla biljetter från flera trafikutövare (tex...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon