Står Drupal-baserade TVdags.se upp mot TV.nu, TVplaneten, Kolla.tv, TVinfo.se och DagensTV.com?

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Schibstedt med Aftonbladet.se och Svd.se köpte sin TV-guide TV.nu för 100 Mkr. Sajten är fortfarande den enda med egen iPhone app och kringsatsningar som torrentsanpassade TV-listningar samt livestreaming tjänsten Se.nu (den som hade ett mycket dyrt domännamn).

MTG valde att låta open source fokuserade inhouse gänget bygga egna Kolla.tv. Ett tag dessförinnan tog Bonnier och TV4 fram Polopoly-sajten TVplaneten.se.

Ronnebybaserade TVinfo.se är en annan aktör. De har bl a tagit fram en dashboard widget för Mac/OS X Tiger. De sålde tidigare (samarbetet har nyss avslutats) en include-TV-listningen till tidningen Resume och Resume.se. På samma sätt säljer lilla TVkanaler.se av LemonLine sin include-TV-listningen till DagensPS.se.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rekordaktiv eventperiod, nu har årets första digital- och webbtävling avgjorts, vinnare är..

Utöver dessa gillar vissa DagensTV.com, som även har en ganska begränsad mobilsida m.dagenstv.com.

Nu har en Drupal-byggd variant, javascriptmaxade TVdags.se, dykt upp. Kollegorna.se har byggt sajten tillsammans med och åt kunderna Johan Sjöstrand och Sebastian Pettersson, två killar från Doberman.

Det senaste tillskottet som scrapar TV-listningar, kategoriserar och presenterar dessa kan ståta med en välbyggd sajt som bjuder på den aningen mer TV-tidningsliknande sidoscrollern samt nyttjar Facebook Connect på ett trevligt sätt. Att inte fler tänkt på det? Just valet ””Ska se” samt ”kommentera TV-program” passar FBC utmärkt för.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Utmaningar och möjligheter för Bannerflow, satsar vidare

Hade de slagit till och byggt denna för 12-18 månader senare hade de kunnat vara mångmiljonärer nu. Istället gick pengarna till konsultbolag och inhouseutveckling.

Just det, de kör onlinekundtjänsten via Getsatisfaction.com-kopian Kundo.se också (utvecklad av Valtech-konsulter på egen tid). Som jag sågade för att vara just en skamlös copycat, men som faktiskt tagit en del skalper sedan dess (Omvård, Bostaden, Linnéuniversitetet och 132 (!) till).

Leave a Comment