Svensk e-handel bromsas av Handelsbanken och Nordea

In Check out/Kassasystem, mCommerce, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Den nya cookielagen är långt ifrån största huvudbryn för svenska e-handlare idag.

Samtidigt som ägare av e-handelsajter dyker ned i sina produktpresentationer och köpflöden och jobbar med extrem detaljoptimering för någon promille fler konverterade extra varor eller ett köpavslut har ett mycket större problem för en fungerande svensk e-handel dykt upp.
 
Det gäller främst de miljoner svenska bankkunder som har Handelsbanken och Nordea som bank och betalkortsutfärdare.

E-handlare som vill använder sig av säker e-handelsfakturering via Verified by Visa och Mastercard SecureCode kräver att deras kunder ska släpa med sig en 10*6,5cm stor dosa. Större än många svenskars mobiltelefon.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Handelsbanken lägger ned EFN online-TV, satsar på headless Contentful

Detta innebär att e-handel för många förpassas till hemmet. mCommerce ska vi inte tala om (även om javaprogramformatet för bankdialog oftast är det huvudsakliga problemet där).

Ett vansinnigt bakåtsträvande påhitt. Det finns ingen undre gräns och förfarandet gäller även lägre summor som några tior.

Så här ser det ut om du har ett Visakort

Bankerna ger ingen information om att förfarandet kommer förenklas inom närliggande framtid. Handelsbanken försvarar sig med att vilken dosa som helst fungerar. Hade Handelsbanken tänkt att dosor ska lånas ut som tändare på stan?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  UPS lägger ned CMO-rollen, VD vill se snabb effekt och tydligare bidrag till bolagets lönsamhet

Även Swedbank har valt att höja sin säkerhet med Verified by Visa och Mastercard SecureCode. De har ett mer hanterbart sätt att se på det hela. De kräver sina kunder istället på ett kompletterande lösenord med två bokstäver och två siffror.

Kommentarer

Leave a Comment