Svensk e-handel bromsas av Handelsbanken och Nordea

In E-handel system, mCommerce, Nyheter by Martin Edenström1 Comment

Den nya cookielagen är långt ifrån största huvudbryn för svenska e-handlare idag.

Samtidigt som ägare av e-handelsajter dyker ned i sina produktpresentationer och köpflöden och jobbar med extrem detaljoptimering för någon promille fler konverterade extra varor eller ett köpavslut har ett mycket större problem för en fungerande svensk e-handel dykt upp.
 
Det gäller främst de miljoner svenska bankkunder som har Handelsbanken och Nordea som bank och betalkortsutfärdare.

E-handlare som vill använder sig av säker e-handelsfakturering via Verified by Visa och Mastercard SecureCode kräver att deras kunder ska släpa med sig en 10*6,5cm stor dosa. Större än många svenskars mobiltelefon.

Fler artiklar om ämnet:  En bank snittar på 180 applikationer, Nordea betalar 7 mdr för att bli av med sina

Detta innebär att e-handel för många förpassas till hemmet. mCommerce ska vi inte tala om (även om javaprogramformatet för bankdialog oftast är det huvudsakliga problemet där).

Ett vansinnigt bakåtsträvande påhitt. Det finns ingen undre gräns och förfarandet gäller även lägre summor som några tior.

Så här ser det ut om du har ett Visakort

Bankerna ger ingen information om att förfarandet kommer förenklas inom närliggande framtid. Handelsbanken försvarar sig med att vilken dosa som helst fungerar. Hade Handelsbanken tänkt att dosor ska lånas ut som tändare på stan?

Fler artiklar om ämnet:  Coop och Nordea köper in popups och konverteringsstöd från SleekNote

Även Swedbank har valt att höja sin säkerhet med Verified by Visa och Mastercard SecureCode. De har ett mer hanterbart sätt att se på det hela. De kräver sina kunder istället på ett kompletterande lösenord med två bokstäver och två siffror.

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.