Sydsvenskan, Bonnier, Aftonbladet och TV4 utvärderar Disqus för kommentarer

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Facebook Open Graph, Nyheter, Social Login / OpenID, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström9 Comments

De smidiga Twitter, OpenID och Facebook Connect inloggningarna lockar, kan jag tänka mig. Dessutom är den trådade funktionaliteten både väldesignad för användare och innehåller mycket trevligt för dess administratör. MKSE.com började använda Disqus i somras och nu visar det sig att hela mediasverige är på god väg att köra testskott eller helt gå över till den amerikanska kommenteringstjänsten. Sydsvenskan.se började under vecka 41 prova det externa artikelkommentar-systemet för egna bloggarna. Inom kort ska även lösningen flyttas...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Apropå ”ägandet” av kommentarer: en fördel är att det finns en enkel exportfunktion för att när som helst exportera ut alla kommentarer (i xml-format) ifall man vill byta kommentarstjänst (eller bara göra en backup). En sån funktion är bra både för användarna och Disqus: gör det enklare att utvärdera tjänsten och enklare att lämna ifall man hittar något bättre. Då slipper Disqus de gnälliga och missnöjda kunderna.

    Vore kul om någon ville prova Echo http://js-kit.com/ också.

  2. JS-kit är cool, men som sagt, vilka är dess ”slammerfunktioner” gentemot Disqus? För övrigt noterade jag Disqus på US top 100 sajter sett till besöksstatistik numera. Sjukt starkt jobbat.

  3. Jag saknar kommentarsfält inbyggda i webläsaren. Då kan man kommentera en websida utan att det är ägaren av websidan som lagt in kommentarsfältet.

  4. Det fanns som ett misslyckat plugin runt 2006. Finns säkert kvar på Chrome AppStore.

Leave a Comment