De smidiga Twitter, OpenID och Facebook Connect inloggningarna lockar, kan jag tänka mig. Dessutom är den trådade funktionaliteten både väldesignad för användare och innehåller mycket trevligt för dess administratör. MKSE.com började använda Disqus i somras och nu visar det sig att hela mediasverige är på god väg att köra testskott eller helt gå över till den amerikanska kommenteringstjänsten. Sydsvenskan.se började under vecka 41 prova det externa artikelkommentar-systemet för egna bloggarna. Inom kort ska även lösningen flyttas...
Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!

Kommentarer
Apropå “ägandet” av kommentarer: en fördel är att det finns en enkel exportfunktion för att när som helst exportera ut alla kommentarer (i xml-format) ifall man vill byta kommentarstjänst (eller bara göra en backup). En sån funktion är bra både för användarna och Disqus: gör det enklare att utvärdera tjänsten och enklare att lämna ifall man hittar något bättre. Då slipper Disqus de gnälliga och missnöjda kunderna.
Vore kul om någon ville prova Echo http://js-kit.com/ också.
Det visste jag inte. Det var bra, tack Per.
Disqus har sin vip del så de går att lägga kommentarer på en dedikerad server,
Bolagen som tar monopol brukar faktiskt även fixa fram riktigt vassa affärsplaner inom 3-6 månader.
jag har helt missat http://js-kit.com/ ser mycket trevligt ut. Måste kolla in möjligheterna att översätta slutanvändargränssnittet bara.
JS-kit är cool, men som sagt, vilka är dess “slammerfunktioner” gentemot Disqus? För övrigt noterade jag Disqus på US top 100 sajter sett till besöksstatistik numera. Sjukt starkt jobbat.
Ja se vad världen förändras och sedan från för förändringarna vidare till nya behags förförelse.
Jag saknar kommentarsfält inbyggda i webläsaren. Då kan man kommentera en websida utan att det är ägaren av websidan som lagt in kommentarsfältet.
Det fanns som ett misslyckat plugin runt 2006. Finns säkert kvar på Chrome AppStore.