Teams används för virtuell publik i NBA, Microsoft vinner Cloud och AI avtal

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Att Teams fått en högre position i Microsofts egna programvarusvit var inte otippat. Det innebär att mer av den egna R&D budgeten gått till videomjukvaran. Utöver fler och smartare bakgrundsbilder med AI-stöd har Microsofts researchteam tagit fram några andra tillägg och varianter av Teams. En av dem demonstrerades för första gången i helgen då basketliga NBA hade omstart i Orlando. Där används i ett nytt samarbete Microsoft Teams för att skapa en virtuell publik av NBA-fans i realtid kallad ”Together Mode”.

Publiken visas i, aningen större än verkligt, format och är så pass rapp (och lågupplöst) att den kan reagera på händelser direkt i matchen. Det ska finnas mänskliga kontrollanter i varje live-event som ser till att huvuderna och överkropparna på de deltagande ”Together Mode” fansen sköter sig.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nytt intranät för Stockholms Stad 40 000 användare, duckar löpande Skolplattformen-associationer

Först ut ska vara hela 300 fans som valts ut för att vara med i ”Together Mode”. ESPN och Turner Sports ska riktat om sina kameror för att kunna visa de virtuella fansen på ett bra sätt. Fans ska även kunna heja på sitt lag genom ett nytt stöd i NBA appen.

Microsoft har ett nytt samarbete med NBA inom AI, cloud och bärbara Surface-datorer under match. Samma som de har haft ett tag tillsammans med NFL.