Tillväxtverket släppt på SiteVision, samt CMS-upphandlingstips

In Nyheter, SiteVision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Tillväxtverket har lanserat en ny webbplats på en javabaserad SiteVision 2.7 CMS. Trevlig design och en hel del sök blev det. Topplacerad sitesök, Publikationssök och Sök medarbetare på startsidan. Det finns dock även en lite malplacerad flash, centralt i designen. Limepark har stått för uppsättning i Sitevision utifrån skisser från Tillväxtverkets externa reklambyrå. Jobbet ska bland annat ha innefattat helt nya mallar samt specialanpassade menyer. SiteVision har även bjudit på tre tips för kommunanställda vid CMS-upphandling:...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Lite sent att lämna kommentar, men dock. Har haft ”förmånen” att arbete med Sitevisions verktyg några gånger. Det finns en rad fördelar, men… Jag förstår verkligen inte hur man idag, 2011, inte har ett verktyg som kan separera css från html? Den skräpkod som skapas av programmet är förkastlig! För att inte nämna alla klasser (class) som läggs till helt i onödan. Dessutom finns en del att säga om gränssnittet… säg så här. Det är inget Apple skulle stå bakom. Men jag gissar att majoriteten av alla teknikföretag har samma problem. Att först utgå från teknik. Därefter användargränssnitt. Rätt approach är att först ta reda en användarprocess som är tydlig och logisk och skapa ett gränssnitt utifrån det. Sen teknik.

  2. Vår erfarenhet är att det är ett väldigt ”lättanvänt” system. Av de CMS som vi använder så genererar Sitevision minst support från redaktörerna. Kanske med undantag för WordPress då, men det är oftast helt olika typer av webbar som de riktar sig mot.

    Att koden ser lite crap ut är inte ok för en tekniker och kommer vara ett problem när vi kommer ställa krav på mobilanpassade webbar inom kort. Å andra sidan har sitevision möjlighet att fixa sånt i efterhand med smartare rendering av sidan eftersom verktyger inte lagrar någon HTML.

    Återkom gärna med ytterligare frågor/synpunkter så kan vi ha en diskussion om det. Du har helt rätt i att det blir onödigt mycket html med Sitevision, men den validerar vilket de på Sitevision är stolta över .

Leave a Comment