Tillväxtverket släppt på SiteVision, samt CMS-upphandlingstips

In Nyheter, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Tillväxtverket har lanserat en ny webbplats på en javabaserad SiteVision 2.7 CMS.

Trevlig design och en hel del sök blev det. Topplacerad sitesök, Publikationssök och Sök medarbetare på startsidan. Det finns dock även en lite malplacerad flash, centralt i designen.

Limepark har stått för uppsättning i Sitevision utifrån skisser från Tillväxtverkets externa reklambyrå. Jobbet ska bland annat ha innefattat helt nya mallar samt specialanpassade menyer.

SiteVision har även bjudit på tre tips för kommunanställda vid CMS-upphandling:

  1. Kräv att systemet automatiskt ska kontrollera att sidor som publiceras har valid html-kod. Och att systemet automatiskt kontrollerar att alla länkar på sidan är riktiga.
  2. Ställ krav på att du ska kunna ändra på sidor men även mallar och struktur på webbplatsen utan att behöva skriva kod.
  3. Kräv att fler domäner och webbplatser skall vara kostnadsfritt att lägga till i ditt webbpubliceringssystem.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nu har Karlstads kommun prövat på alla plattformar, väljer Sitevision för 15 Mkr

Snart kommer även SiteVisiondagarna 2011 för 3000:- SEK på Conventum i Örebro med Nikke Lindqvist, Henrik Schyffert och Jonas Söderström.

Kommentarer

  1. Lite sent att lämna kommentar, men dock. Har haft ”förmånen” att arbete med Sitevisions verktyg några gånger. Det finns en rad fördelar, men… Jag förstår verkligen inte hur man idag, 2011, inte har ett verktyg som kan separera css från html? Den skräpkod som skapas av programmet är förkastlig! För att inte nämna alla klasser (class) som läggs till helt i onödan. Dessutom finns en del att säga om gränssnittet… säg så här. Det är inget Apple skulle stå bakom. Men jag gissar att majoriteten av alla teknikföretag har samma problem. Att först utgå från teknik. Därefter användargränssnitt. Rätt approach är att först ta reda en användarprocess som är tydlig och logisk och skapa ett gränssnitt utifrån det. Sen teknik.

  2. Vår erfarenhet är att det är ett väldigt ”lättanvänt” system. Av de CMS som vi använder så genererar Sitevision minst support från redaktörerna. Kanske med undantag för WordPress då, men det är oftast helt olika typer av webbar som de riktar sig mot.

    Att koden ser lite crap ut är inte ok för en tekniker och kommer vara ett problem när vi kommer ställa krav på mobilanpassade webbar inom kort. Å andra sidan har sitevision möjlighet att fixa sånt i efterhand med smartare rendering av sidan eftersom verktyger inte lagrar någon HTML.

    Återkom gärna med ytterligare frågor/synpunkter så kan vi ha en diskussion om det. Du har helt rätt i att det blir onödigt mycket html med Sitevision, men den validerar vilket de på Sitevision är stolta över .

Leave a Comment