Tufft för Teams och Zoom utmanarna, Bluejeans och Hopin stänger ned

In Google Voice etc, Intranät, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är riktigt tufft för videokonferensutmanarna till Zoom och Teams. Även om den förstnämnda har det rött tufft själv med börsfall om -41 procent senaste året.

0,84 mdr
försvann i värde
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Hopin har kastat in handduken och blir mer av ett B2B bolag framöver. Det relativt nystartade företaget värderades för inte länge sedan till runt 78 miljarder SEK. När Ring Central köpte upp Hopins kärnprodukt fick de bara betala runt 160 Mkr. En viss värdeminskning.

Även Verizon skäms för sitt insteg inom området. Mitt under Covid 2020 köpte Verizon videokonferensbolaget Bluejeans för omkring 4 mdr SEK. Nu stänger Verizon helt ned sitt erbjudande med Bluejeans för att spara pengar.

Även amerikanska On24 videokonferens som satsat på att sälja mot svenska kunder har haft en bökig resa på sistone med börsfall om -90 de senaste åren. On24 köpte även upp svenska Vibbeos teknik i en affär.