Världens ledande och snabbaste WordPress cloudhosting finns i Norden

In Cloud / Förvaltning, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Fanns det fler anledningar än grön el och närheten till Asien och Amerika för AWS, Google, Microsoft och Facebook att lägga sina serverparker och Clouds i Avesta, Eskilstuna, Katrineholm och Västerås respektive Luleå och Stockholm? AWS Availability Zones och Regions brukar återfinnas på strategiskt viktiga platser. Och nu visar det sig att även världens bästa, eller i alla fall snabbaste, WordPress CMS driftsmiljö finns i Norden. Bland alla miljoner sajter och tusentals, troligtvis tiotusentals webbhotell och providers.

Den erbjuds av leverantören Seravo.se. Det enligt Ismyhostfastyet.com, som är en hastighetsjämförelse mellan olika webbhotell och publiceras av Google-medarbetare. Analysen bygger på data från verklig användning som samlats in från användare av webbläsaren Chrome.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Äleven köper ytterligare två byråer inriktade på e-handel och digital marknadsföring

Seravo är ett finskt företag som fokuserar enbart på WordPress med olika typer av renodlade miljöer med Nginx-caching, HTTP/2, SVG-bildfokus, PHP7, Redis och PageSpeed. Servrarna ska vara specialbyggda för WordPress och att bolaget har nära kontakt med utvecklarna av MariaDB ska hjälpt till. Hårddiskar av typen PCIe NVMe, vilket ger högre hastighet än enheter av typen SATA SSD ska även användas. På kundlistan står Norrsken, Avidly, Stora Enso, Telia, ICE Power och Klarity.