Världens största telebolag väljer Commercetools headless för att sälja iPhone 12

In Nyheter, Commercetools, Contentstack, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nu ser ni varför Insight Partners var intresserade av investeringsvändan i headless commerce och tyska Commercetools? Trots en något skrämmande mångmiljardvärdering för det väldigt unga e-handelsplattformsbolaget? Nedanstående är även en av anledningarna att alla mer eller mindre helagila, digitala inhouseteam på våra svenska telcos just nu totalvurmar för headless-tanken som en lösning på allt komplext, ’intertwinat’ och utdaterat skapat under 90- och 00-talet. Ofta tillsammans med en nyupptagen relation med färska aktörer som Contentful och Commercetools.

Sedan har ju Tre, Telia Telenor och Tele2 även den omgående viljan att banta skenande IT-kostnader och licensberoenden (det är ju inte en enstaka licens som kostar, men alla i köbildad relation samt med individuella partnerberoende) då de kan bli av med sina upp till 2000 egna legacy system i den svällda martechstacken och CX portfolion (som Telia berättade om häromdagen).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fastighetsbyrån uppdaterar egen Contentful headless närvaro

USAs största telco AT&T med närmare 250 000 anställda och en omsättning på 181 miljarder USD berättade i natt mer hur långt de kommit i egna arbetet med att rulla ut en första egen Commercetools e-handel. Det var i samband med alltid omtalade lanseringen av Iphone 12 förra veckan som Commercetools nya prestanda och stabilitet testades för första gången på riktigt. Commercetools VD Dirk Hoerig berättar att över 20% alla samtliga Iphone 12 modeller, alla kanaler inräknade (olika butiker, apple.com, app, ÅF, etc.) ska ha sålts via e-handel och Commercetools-plattformen på den amerikanska marknaden sedan deras försläpp startade sent i fredags.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  River Islands nya miljardinvestering i e-handel bryts ned, detta köptes in

Commercetools menar även att den nya cloud-native microservices arkitekturen ska stått emot och kunnat hantera och processa tiotusentals samtidigt orders per minut under de mest internsiva tiderna vid Apples produktsläpp.

Även kanadeniska ledande telcon Rogers Communications ska vara en ny användare av Commercetools headless e-handel. Och de använde lösningen för att sälja iPhone 12 vid sin lansering.