WordPress köper upp WooCommerce, världens mest populära e-handelslösning

In E-handel, Nyheter, Shopify, WooCommerce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

WooCommerce har blivit för stort och för bra för att WordPress skulle låta det utvecklas allena. Intressebolaget Automattic köper nu hela WooThemes, ägarna av vad som först var en simpel modul men nu utvecklats till omfattande produkten WooCommerce.

Liksom andra CMS:

  • EPiServer + 2012-förvärvet MediaChase Commerce,
  • SAP + 2013-förvärvet hybris,
  • Oracle + bl a 2010-förvärvet ATG,
  • IBM + egna WebSphere Commerce och nu på sistone
  • Sitecore + 2014-förvärvet CommerceServer/Microsoft Commerce

tar nu WordPress genom förvärvet in sin egna e-handel att skötas inom produktens redan uppskattade gränssnitt. Ett måste då troligtvis 8 av 10 B2B och B2C-upphandlingar efterfrågar eller söker information om e-handel i samma veva som CMS.

Automattics Matt Mullenweg berättar att WooCommerceteamet motbevisat vad han påstod för fyra år sedan under en WordPress-konferens. Då ansåg han att e-handelns produkthantering, valutor och så vidare var alltför komplext för att ta in i de grundvärden och enkelhet och redaktionell renhet produkten WordPress ska stå för.

Runt 600 000 e-handlar drivs redan idag via WordPress och WooCommerce.

Dåliga nyheter för största konkurrenterna Shopify och svenska Tictail som nu kommer få se en mängd nya, WordPress-uppskattande konkurrenter snabbt aktivera e-handelsstöd direkt via sina existerande CMS.

0%
av CMS-upphandlingarna 2015 efterfrågar även e-handel på flera olika sätt
Dessutom en stark signal till Drupal och Adobe (som misslyckats med sina egna e-handelsförvärv av hybris och andra system under 2013 och 2014) som ännu ”bara” har partnerskap och moduler inom e-handel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nix handlar upp ny byrå, ska revitaliseras

Leave a Comment