Accenture Interactive lägger miljardbelopp på att ta över Droga5

In Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Online Marketing by Martin Edenström

Accenture Interactive har gjort sitt största, och mest kreativa förvärv hittils när amerikanska Madison Avenue-byrån Droga5 med 500 anställda tas över. Då vanliga, kreativa reklammänniskor brukar värderas till 1-3 Mkr per anställd är det troligtvis en affär värd en bra bit över en svensk miljard kronor.

Accenture kan hamnat i denna affär då de inte vann upphandlingen att köpa in sig i MDC Partners (som äger  Forsman & Bodenfors och som bara i sin tur gick för 0,5 mdr SEK redan 2016) i december.

Fler artiklar om ämnet:  Accenture köper AI och Big Data företag

Tidigare byråförvärv av Accenture har varit mindre och inte riktigt lika ”kreddiga” som Droga5. De har dessutom ofta fokuserat mer på någon koppling till en större kund, eller ett teknikområde som CRM. Droga5 anses som en av världens mest kreativa reklambyråer senaste åren och är en ofta förekommande prisvinnare i t ex Cannes.

Acenture Sveriges köpeskilling för Kaplan CRM ska legat på omkring 100 Mkr. The North Alliance betalade 200 Mkr för Åkestam Holst och Great Works för omkring fyra år sedan.

Fler artiklar om ämnet:  Canal Digital kommer närmare 800 000 kunder med Accenture och Adobe Marketing Cloud

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss