Hur stavas headless och decoupled andra halvåret 2023 enligt Adobe? Inom CX/CMS, content/personalisering och customer journey orchestration (samt allt det andra) är det gärna sprillans nya termerna ”Next-Gen Composability”, ”hybrid CMS” och ”Content velocity” som gäller. Vad har då Adobe med pilotprojekt som Project Franklin skapat, som inte konkurrensen har idag?
0 %bättre Lighthouse 'perf' scores fick en pilotkund inom smycken i UKAD:Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.
Mycket är snarlikt sättet som Adobes e-handelsansvariga väljer att presentera egna portfolion, arkitekturen och erbjudandet detta år. Enligt Jamie Brighton, Director of Product Marketing, EMEA, som MKSE.com pratat med under Adobe Summit i London i juni består ”Composability” av så mycket mer än bara en frikopplad arkitektur och öppenhet, logik i partnerskap och teknik. Det ska, liksom friheten att kunna jobba i säg Photoshop kreativt, även gå att göra stora delar av ett mer redaktionellt jobb som content manager och marknadsförare i verktyg som Word och Excel. Andra stora stöd som egna Adobe Workfront och så klart Adobe Assets DAM ska så synas tydligare och på ett bättre sätt. Allt med främst prestanda och därmed en bättre, slutgiltig användarupplevelse i fokus.
Dessutom ska friheten utöver API bestå av kompetent mer teoretiskt stöd på olika sätt av partners och egna Adobe ACS (Adobe Consulting Services). Den senare samt Adobes egna säljstödjande (CSM enheterna) gäng ska finnas närvarande och i en fristående arkitektur kunna påtala för kunderna om smarta tillhörande stöd, partnerskap, sätt att jobba och mycket mer. För en bättre ”experience” för slutkund och användare. Partners ska vara medvetna om den nya direktkontakten med kund, och välkomnar det.
Detta hoppas Adobe ska kunna leda till uppfattningen om ”Experience led growth”. Asprey International Limited, en Storbritannien-baserad designer, tillverkare och återförsäljare av smycken, är ett exempel på detta. De gick live i slutet av maj och ska enligt en liknande mer modern setup av Adobe AEM och plugins samt partnerskap upplevt förbättrade KPI:er på över 400 procent. Detta mäter Adobe gärna via t ex tradtionella Google Lighthouse scores. På MKSE.com fråga om det i det mer ekonomiskt utmanande klimatet 2023 efterfrågas andra KPI:er från kundhåll än enbart de traditionella ”perf”, prestanda-värden och FCP, TTi, LCP från ”de goda åren” så menar Jamie Brighton att det främst i så fall handlar om:
”Hur vi integrerar med Photoshop, Creative Cloud och strömlinjeformar omfattande kreativa processer. Där finns stora värden att hämta för kund .. Det är en riktig story.”
Detta passar ihop med helt nya Express for Enterprise ska rullas ut, som innefattar många av Creative Clouds stöd (t ex så klart hype’ade Firefly AI) direkt i det redaktionella CMS-gränssnittet.
Vilka kundsegment gäller då? Det är fortfarande mer brett med Adobes omfattande nuvarande kundflora. Att köra för hårt på vertikaler, som konkurrenter som Salesforce har med i sin 2023 taktik är däremot inte en del av go-to market inom Adobe Experience i år. Jamie Brighton förtydligar:
”Traditionellt så använder sig inte Adobe typiskt av att ”verticalyze”. Det ska vara inom läkemedel och medicin i så fall.”