Apotek Hjärtats e-handel på efterkälken, B3 Nuway och Advance Commerce tar över

In E-handel, Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Advance Commerce, B3 och bolaget B3 Nuway är nya e-handelsleverantörer till Apotek Hjärtat. När gruppen valt ta ett större tag om egna digitala kanalerna och kapaciteten online.

Det är ett tidigare Episerver CMS uppdrag som först Valtech och Oktavilla skötte och därefter Avensia, Visma och Doberman tog över när det vart e-handel och Episerver Commerce. Vid första e-handelslanseringen för sex år sedan. Sedan dess har ICA tagit över hela apotekskedjan 2014, fått den att skala upp och iscensatt en del förändringar även sett till teknik och digitala plattformar.

Microsoftfokuserade B3 Nuway menar att e-handeln på Apotek Hjärtat helt ska ha hamnat efter resten av organisationens tillväxt. De var tvungna att ta ett omtag. Apotek Hjärtat ska satt upp och valt förstärka apotekets interna, agila DevOps utvecklingsteam. Därefter ska arbetet med att skriva om stora delar av arkitekturen börjat. Bland annat med fokus på Microsoft .NET Core 3.0 och Azure. B3 ska även sett till att Apotek Hjärtat börjar arbeta med mikrotjänstarkitektur. Den omfattande inRiver PIM används för hanteringen av tiotusentals produkter hos den 390 apotek stora kedjan utökades. Advance Commerce berättar även i detalj att de hjälpt till sätta upp gruppens nya huvudsetup:

För att driva allt framåt snabbare. Jonas Lindskog, Software Development Manager på Apotek Hjärtat, menar att den nya plattformen är betydligt snabbare och mer stabil. Apotek Hjärtat är Sveriges största privata apotekskedja med närmare 3000 anställda. Avensia listar inte längre Apotek Hjärtat som en referens.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MACH Alliance passerar 100 medlemmar, utmanar Salesforce, Adobe och Oracle på riktigt
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss